У філармонії прозвучать твори «золотого фонду» світової класики

Пориньте у чарівний світ музики, це одне з найдивовижніших чудес, створених людиною. З музикою наше життя змінює ритм. Від одноманітного і звичного повсякдення ми поринаємо у нові відчуття гармонії і краси.

Твори двох великих композиторів, чия музика належить до «золотого фонду» світової класики, а саме Антоніо Вівальді і Петра Чайковського, звучатимуть у Львівській філармонії у середу, 30 Квітня, 2014 о 19:00 у виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», соліста-віолончеліста Дениса Северіна (Швейцарія) та соліста-скрипаля Кирила Шарапова (Київ).

В першій частині концерту прозвучить найвідоміший твір барокового майстра Вівальді – цикл з чотирьох концертів для струнного оркестру «Пори року». Продовжить програму музика Петра Чайковського – від маленького і ліричного Andante cantabile (початково частини з квартету), через драматичне і віртуозне Pezzo capriccioso до знаменитого струнного секстету «Пам'ятка з Флоренції».

1 травня з 10 до 17:00 год у Львівській філармонії віолончеліст Денис Северін та скрипаль Кирило Шарапов проведуть безкоштовний майстер-клас «Віртуозна академія» для музичних колективів та солістів.

  2014 05 1 Майстер клас

Денис Северін – професор Вищої школи музики в Женеві і Вищої школи мистецтв в Берні, де він викладає віолончель, камерну і старовинну музику. Також він веде майстер-класи у Німеччині, Франції, Іспанії, Швейцарії і Бразилії. Член журі міжнародних конкурсів в Ільзаху (Франція) та Монтре (Швейцарія), а також Швейцарського національного молодіжного конкурсу, президент Міжнародної благочинної асоціації «Мистецтво без кордонів», учасник організаційного комітету ESTA Schweiz (European String Teacher Association).

Будучи лауреатом міжнародних конкурсів, виступає як соліст з оркестрами: Українським національним оркестром, Європейським молодіжним оркестром, Базельським симфонічним оркестром, Симфонічним оркестром Романської Швейцарії, Камерним оркестром «La Capella» (Швейцарія), Камерним оркестром «Київські солісти», Харківським філармонійним оркестром, Камерним оркестром «Пори року», (Дніпропетровськ), Псковським камерним оркестром.

З 1996 р. він учасник ансамблів: Аутентика квартет, «Віденська академія», «Віртуози Женеви», Ансамбль старовинної музики м. Ліможа (Франція), Ансамбль «Арс Антиква Австрія», «Ансамбль Піттореск», Harmonie Universelle (Німеччина), Ансамбль старовинної музики «Солісти Швейцарії», Камерата Берн, Камерний оркестр Базель.

Кирило Шарапов – дипломант Міжнародного конкурсу скрипалів Б. Которовича (1995), дипломант Міжнародного конкурсу скрипалів «Юнацькі асамблеї мистецтв» (1996, Росія), дипломант Міжнародного конкурсу скрипалів у Клостер-Шонталь (1999, Німеччина): І премія на Міжнародному конкурсі «Yamaha music Foundation of Europe», ІІ премія та срібна медаль  на ІІІ-му Міжнародному конкурсі імені Миколи Лисенка (2003), І премія на Міжнародному конкурсі «Мистецтво та освіта ХХІ століття».

У 2003-2011 – перша скрипка струнного квартету «Collegium».

З 2006 – артист камерного ансамблю «Kиїв» в Нацiональному Будинку камерної та органної музики  України.

Учасник фортепiанного тріо «Art-Line», дуету «Te Deum».

З метою постійного самовдосконалення неодноразово брав майстер-класи у ведучих скрипалів світу.

У 2009 р. – pазом з музикантами квартету «Collegium» започаткував новий Міжнародний фестиваль  «Chamber Art Music» за участю відомих музикантів Європи.
2011 рiк – співорганізатор квартету  «Kiev-Tango-Project».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: