Упродовж десятиліть міліція в Україні була невід’ємною складовою режиму, - Сех

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех взяла участь у представленні начальника головного управління МВС України у Львівській області Дмитра Загарії, яке відбулося 28 квітня. Ірина Сех наголосила, що суспільство вимагає очищення правоохоронних органів, швидких змін, завдяки яким українці почуватимуться в безпеці, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Виступаючи на зібранні, Ірина Сех зазначила, що Дмитрові Загарії випало очолити управління МВС області в дуже складний час, коли міліція практично деморалізована та дискредитована, а громада, маючи упереджене ставлення до органів, висуває дуже високі вимоги до нових керівників.

«Упродовж десятиліть міліція в Україні була невід’ємною складовою режиму, його опорою і підтримкою, це була частина системи, найбільш вражена корупцією. Багато хто вважає, що однією з передумов та поштовхів до Революції гідності була Врадіївка – жахливий, але показовий приклад свавілля міліції, який породив спротив громади. Далі був Майдан, під час якого міліція продемонструвала свою залежність від режиму та  зневажання закону. Міліція стала уособленням ворога – жорстокого, аморального, безжального. Народ ще не скоро забуде про ці злочини міліції, тим більше, що причетні до них досі не названі поіменно і не покарані.

Я пригадую, як під час Майдану ми зверталися до правоохоронців, як шукали офіцерів, які стали б на бік революції й закликали своїх колег не піднімати руку на мирних учасників національного спротиву…  Звичайно, є в МВС люди, які за часів президентства Януковича, а особливо під час Майдану, попри величезний тиск та погрози зуміли залишитись людьми і не бігли стрімголов виконувати накази про розправу, хто відкрито висловлював протести проти дій режиму, але таких було небагато, і вони не могли змінити ситуацію», - наголосила Ірина Сех.

Вона окреслила основні завдання, які постають перед новим керівництвом міліції. «Необхідно повернути довіру до органів внутрішній справ на Львівщині. Саме на ваші плечі лягає обов’язок викорінення корупції в органах, очищення їх від осіб, які зганьбили себе співпрацею з режимом, формування високопрофесійного кадрового складу головного управління, забезпечення високих результатів роботи.

В умовах важких економічних та суспільно-правових наслідків діяльності режиму Януковича, в умовах збройній агресії Росії, перед загрозою диверсій та тероризму, перед міліцією стоять особливі завдання.

Найперше - захистити громадян від вуличної злочинності, від розбійних нападів та грабежів. Зупинити спроби рейдерського захоплення підприємств і притягти до відповідальності винних. Не розслідувано справу захоплення бойової зброї в приміщеннях управлінь Служби безпеки та МВС України у Львівській області під час протистоянь. Незаангажованого розслідування потребують обставини залучення громадян області до загонів так званих «тітушок», спроб вчинення підпалів та погромів торгівельних закладів. Не розслідувано обставини загибелі двох працівників спецпідрозділу «Беркут» на території частини їх базування, а також інші гучні справи.

Головне управління Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та прокуратура Львівщини мають об’єднати свої зусилля в розслідуванні резонансних злочинів. Особливо наголошую на розкритті тих злочинів, до яких причетні високі посадовці. І передусім я наголошую на розкритті злочинів, до яких причетні працівники правоохоронних органів. Винні мають бути покарані.

Кожен з нас розуміє, що цього не вдасться досягти доти, доки існуватимуть корупційні схеми, так зване «кришування» міліцією злочинних дій, зокрема стосовно поширення наркотиків, участі в контрабандних схемах та інше. Мало надії на те, що старі кадри зміняться – необхідно міняти людей на посадах, зокрема в районних відділах МВС. Тому, я сподіваюся, що попереду - серйозні кадрові зміни на місцях.

І головне: на виконання першочергових завдань в керівництва міліції дуже мало часу. Суспільство вимагає швидких змін. Українці прагнуть  почуватися в безпеці. І мають на це повне право», - наголосила голова Львівської ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: