ГРУ Росії готує українських сепаратистів на базі в Криму, - СБУ (відео)

В Криму ГРУ Росії вербує громадян України для здійснення диверсійної діяльності на території України.

Про це Еспресо.TV повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

В СБУ повідомили, що ними був громадянин України «К», який працював на іноземну розвідку. «У ході оперативно-слідчих дій затриманий повідомив, що у квітні ц.р. був завербований співробітником ГРУ ГШ ЗС РФ під час поїздки до АР Крим. З його слів кожен мав змогу приїхати й вступити до лав так званої «самооборони» Криму з подальшим проходженням підготовки на базі навчального центру морської піхоти під Феодосією. Громадяни України, які вступали до незаконних озброєних формувань отримували по 100 гривень на добу, а ті хто мав військову підготовку - у декілька разів більше», - повідомили в СБУ.

В навчальному центрі проходили перепідготовку громадяни України та Росії , де їх готували для ведення диверсійної діяльності на території України. Навчання проводили інструктори силових відомств Росії.

На виконання завдань іноземної спецслужби громадянин «К» у період з 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь в сепаратистських заходах у Харківській області, у т.ч. пов’язаних із силовим захопленням будівель державних органів влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: