У ЛьвДУВС продовжують навчання члени громадського формування «Народна самооборона» (фото)

На виконання домовленостей між керівництвом громадського формування та Львівського державного університету внутрішніх справ, 29 квітня у стінах міліцейського вишу відбулось чергове заняття для народних самооборонців. Про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

Зокрема, начальник кафедри кримінального процесу та криміналістики факультету з підготовки фахівців для підродів слідства кандидат юридичних наук, доцент полковник міліції Роман Благута прочитав для слухачів лекцію на тему «Затримання особи».

Тема заняття вибрана не випадково. Адже, не зважаючи на короткочасність затримання, за характером правообмежень воно є одним з найбільш суворих запобіжних заходів. Його застосування безпосередньо пов’язане з обмеженням права людини на свободу та особисту недоторканність, тому не випадково процесуальні норми, що регламентують порядок і строки затримання включені до міжнародно-правових актів та Конституції України.

У своїй лекції Роман Ігорович звернув увагу і на систему запобіжних заходів у новому Кримінальному процесуальному кодексі України, а також фактичні і юридичні підстави їх застосування. Науковець відзначив, що нова концепція запобіжних заходів дозволяє індивідуалізувати їх застосування з урахуванням тяжкості вчиненого злочину, особистості обвинуваченого чи підозрюваного та інших обставин.

Нагадаємо, що ГФ «Народна самооборона» було створено 19 лютого 2014 року рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради. Серед основних завдань, які перед собою ставлять члени формування - забезпечення безпеки громадян під час проведення акцій, демонстрацій, пікетів, які є спрямованими на захист прав та свобод мешканців Львівщини, громадський нагляд за діяльністю правоохоронних органів й співпраця з ними, охорона громадського порядку.

сабооборона2 сабооборона3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: