У Трускавці проїзд в автобусах подорожчав до 2,5 грн

Юлія Благиня

У Трускавці проїзд в автобусах коштує 2 грн 50 коп.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

За словами завідувача відділом інформзабезпечення міськвиконкому Миколи Гука, новий тариф погоджено підприємству «Інтертранстур», яке здійснює перевезення пасажирів, на засіданні виконавчого комітету міської ради. Зростання плати за проїзд спричинено збільшенням цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини тощо,

«У ході обговорення цього питання виникла жвава дискусія між представниками приватних перевізників та членами виконкому, – каже М. Гук. Перевізники аргументували свою позицію не тільки ростом цін на пальне та запчастини, але й наводили приклади підняття цін на перевезення у Львові до трьох гривень, у Стрию до 2.50. Депутат Богдан Процишин акцентував увагу перевізників на необхідності оновлення парку автобусів, щоб перевозити людей в комфортних умовах, а також вимагав припинити хамське ставлення водіїв до пасажирів, видавати людям квитки за проїзд.

Чимало претензій на адресу перевізника, який виграв конкурс на перевезення трускавчан ще за старої каденції міської ради, висловили міський голова Руслан Козир, секретар міської ради Петро Шумин, Валентина Бодак, Юрій Яворський та інші члени виконкому.

Міський голова наголосив, що пільгові категорії населення перевізники зобов’язані перевозити без обмежень, так як це робить комунальний автобус, а за хамство до пасажирів водії мають бути негайно звільнені з роботи. Обслуговування пасажирів у Трускавці має бути зразковим.

Руслан Козир наголосив, що проблем з перевезеннями, які існують десятиліттями, Трускавець позбудеться завдяки перевезенням комунальним транспортом, який буде повністю підконтрольним громаді. Цього року місто планує закупити ще один комфортабельний автобус для перевезень трускавчан.

Виконавчий комітет зобов’язав перевізників забезпечити щоденне безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян з виділенням не менше 30% місць в кожному автобусі та дотримуватись затверджених графіків руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: