Військові медики з Галичини рятують життя пересічних мешканців Сумщини (фото)

 Група військових лікарів під керівництвом підполковника медичної служби Тараса Кльофи, виконують завдання з забезпечення з надання першої лікарської допомоги військовослужбовцям частин та підрозділів Збройних Сил України, які беруть участь у широкомасштабних навчаннях.

Військові медики були передислоковані у визначений район де розгорнули польовий медичний пункт. Бригада лікарів укомплектована персоналом та необхідними засобами для надання фахових медичних послуг різного плану.

Та не лише люди у погонах звертаються до військових лікарів по допомогу. Через недолугу медичну реформу, яку проводив попередній уряд, багато сіл і навіть містечок залишились без медичних закладів та підготовленого лікарського персоналу. Тому, після передислокації військових медиків до вказаного району, окрім військових пацієнтів, персонал медичного пункту здійснює регулярне обстеження та надає медичну допомогу місцевим мешканцям.

Звертаються не лише з простими випадками – подряпинами та ГРЗ, бувають і дуже складні ситуації, коли життя людини перебуває під реальною загрозою. Зокрема, завдяки вчасному втручанню та спостережливості члену колективу військових медиків – старшого лейтенанта медичної служби Мар’яни Гаман та старшини медичної служби Ірини Семенюк, було врятовано життя літньої жінки у якої стався важкий астматичний напад.

–       Якби не ваші дівчатка, то я б вже не жила, - каже порятована пані Галина. – Я йшла на роботу, як раптом стало зле і важко дихати. Я почала задихатись. Ваші дівчата помітили це забрали до себе.

Як розповів підполковник медичної служби Тарас Кльофа,випадок був екстрений. Хворій поставили крапельницю, та зробили декілька ін’єкцій препаратів з укладки екстреної медичної допомоги. Ситуація ускладнювалась тим, що астматичним хворим здійснюється індивідуальний підбір ліків для зняття легеневого спазму. В укладці військових був необхідний препарат, про те було вирішено доправити хвору до найближчої цивільної лікарні. Транспортування було здійснено військовим санітарним автомобілем. Обстеження у стаціонарних умовах підтвердило поставлений діагноз. Цивільні колеги відзначили високу професійність дій військових та оперативну роботу з рятування життя.

Військові медики запевняють що і надалі будуть допомагати всім хто звернеться до них.

Підполковник Тарас Грень

Підполковник Володимир Скоростецький

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

Фото авторів.

військові-медики2 військові-медики3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: