Орденом Лева нагородили мистецтвознавця Володимира Овсійчука (фото)

Сьогодні, 3 травня, у приміщенні Львівської міської ради відбулось зібрання з нагоди Дня міста Львова, повідомили у прес-службі ЛМР.

Під час зібрання міський голова Львова Андрій Садовий вручив низку міських нагород активним львів’янам, які своєю працею та активною громадянською позицією довели відданість Україні та з нагоди Дня міста.

Відтак, за вагомий внесок у формування мистецької традиції, високий рівень професійної майстерності, підготовку нового покоління митців та з нагоди Дня міста Львова відзнакою «Орден Лева» нагороджено мистецтвознавця, заслуженого діяча мистецтв України, доктора мистецтвознавства, професора Володимира Овсійчука.

«Ця нагорода несподівана для мене, але вона мені найдорожча. Ми живемо у такі дні, коли кожен з нас перевіряє себе на патріотизм, на любов до свого народу, до свого міста. Я переживав за своїх студентів, які були на Майдані, це радість майбутньої мистецької України. Добре, що вони вернулись цілі. Незабаром буде їхня виставка.

Любімо і гордімося своїм містом», - Володимир Освійчук.

Довідка

Володимир Овсійчук (*28 липня 1924, Малий Скнит, Славутський район) — український мистецтвознавець. Педагог. Заслужений діяч мистецтв України. Доктор мистецтвознавства, професор. Член спеціалізованих Вчених рад із захисту кандидатських і докторських дисертацій. Завідувач відділу мистецтвознавства Інституту народознавства НАН України. Лауреат Державної премії України імені Т. Шевченка та академічної премії імені І. Франка. Член-кореспондент Академії мистецтв України. У творчому доробку — понад 135 наукових праць, у тому числі 15 монографій.

нагороди14

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: