Почесне звання «Львів’янин року» присвоєно Марії Матвіїв

Сьогодні, 3 травня, під час зборів Львівської міської ради присвячених Дню міста, відповідно до ухвали №3299 від 10 квітня 2014 року «Про присвоєння почесних відзнак територіальної громади м. Львова у 2014 році», було присвоєно звання «Львів'янин року» Марії Матвіїв.

За особистий приклад, відвагу та мужність, проявлені під час протестних акцій на Майдані в Києві звання «Львів’янин року» присвоєно Матвіїв Марії Анатоліївні, медичній сестрі Львівського обласного центру медичної допомоги і  медицини катастроф.

«Я вдячна громаді Львова. Ми завжди повинні пам’ятати загиблих людей, а наша влада повинна особливо пам’ятати, що ми обрали її для того, щоб вона служила нам, а не собі.

Усім людям хочу побажати любові, адже ми маємо любити один одного, ми повинні бути вільними, за це ми боролись на Майдані. Маємо бути здоровими, адже тільки коли будемо здоровими, зможемо усе подолати. Будьмо вільними, не ставаймо рабами в нашій країні і наші внуки будуть жити в найкращій державі», - наголосила Марія Матвіїв, «Львів’янин року».

Довідка

Марія Матвіїв – медсестра Львівського комунального  підприємства  медицини катастроф  та швидкої допомоги.

20 лютого Марія з чоловіком прихали на Майдан уже вп’яте. Виїхала ще звечора – коли дізналися з новин, що в столиці відстрілюють людей. Марія – навмисно не одягала медичного жилета, щоб не бути мішенню для снайперів. Про захисні обладунки навіть не думала – боялася загинути від кулі.

На Інститутській  Марії вдалося допомогти кільком пораненим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: