Родина Бойківих отримала почесне звання «Шляхетна львівська родина»

Сьогодні, 3 травня, під час зборів Львівської міської ради присвячених Дню міста, відповідно до ухвали №3299 від 10 квітня 2014 року «Про присвоєння почесних відзнак територіальної громади м. Львова у 2014 році», було присвоєно звання «Шляхетна львівська родина» родині Бойківих.

За визначні заслуги у боротьбі за національне відродження та становлення незалежної та самостійної України звання «Шляхетна львівська родина» присвоєно родині Бойківих.

«Дякую львів’янам за це звання. Я пишаюся тим, що виростила сина, який віддав своє життя за Україну, за всіх нас, за наше майбутнє, щоб усе було добре і чесно. Дякую вас усім», - зазначила мати Володимира Бойківа.

Довідка

Батько – Василь Бойків, 1923 р.н.,– колишній дивізійник, вижив у часи війни та сталінських репресій і постійно перебував під наглядом КДБ. Він виховував сина Володимира на таких засадах: Україна повинна бути незалежною та самостійною

Син – Бойків Володимир – (05 лютого 1955 Львів – 18 лютого 2014)

Володимир народився і виріс у Львові, вчився у Національному університеті «Львівська політехніка». Усе життя працював будівельником, був керівником будівельної фірми.

2000р. сім’я Володимира Бойківа переїхала до Києва, проте зі Львовом тримала тісний зв’язок, адже тут залишилися родичі, друзі, шкільні товариші.

Останній раз телефонував дружині пізно ввечері, перебуваючи на вул.Грушевського. В ніч на 19 лютого отримав три кульові  поранення,одне з них у голову. Тіло загиблого відразу не було опізнане і перебувало в морзі до 24 лютого 2014р., коли його опізнала дружина.

Похований у Львові на Личаківському кладовищі на Алеї Героїв.

У Володимира Бойківа залишилося троє синів – дорослі Андрій і Олександр та 12-річний Захар.

А також залишився батько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: