Руслана Лижичко отримала звання «Почесний громадянин міста Львова» (фото)

Сьогодні, 3 травня, під час зборів Львівської міської ради присвячених Дню міста, відповідно до ухвали №3299 від 10 квітня 2014 року «Про присвоєння почесних відзнак територіальної громади м. Львова у 2014 році», було присвоєно звання «Почесний громадянин Львова» Руслані Лижичко.

«Я дякую вам усім за те, що ви робите. Дякую усім героям, усім студентам, які були на Майдані, усім журналістам, які об’єктивно та правдиво висвітлювали події в Києві. Я знаю, що Львів сьогодні є туристичний, але хочу, щоб він був також і мистецьким. По всьому світу ми з гордістю говоримо, що ми - львів’яни, що ми зі Львова, що в нас є прекрасне місто, яке ми любимо усім серцем.

Львів має творити багато мистецьких проектів на весь світ, щоб всюди говорили про наше місто, як про столицю духовності, традицій та унікальної культури. Я буду молитись за кожного львів’янина, як за рідного брата та рідну сестру. Дякую, що ви у мене є», - зазначила Руслана Лижичко, «Почесний громадянин міста Львова».

Довідка

Лижичко Руслана Степанівна (сценічне ім’я – Руслана) – співачка, народна артистка України, громадський діяч. народилася у м.Львові 24.05.1974р. З 7 років розпочала музичну діяльність у дитячому ВІА «Усмішка». Навчалась у Львівському державному вищому музичному інституті імені М.Лисенка на факультеті хорового диригування, який закінчила у 1995 році.

1993р. – Руслана взяла участь у музичному конкурсі імені Володимира Івасюка та Всеукраїнському фестивалі «Тарас Бульба». В цьому ж році стала лауреатом Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута – 93».

1994р. – отримала Гран-прі Всеукраїнського телевізійного фестивалю популярної  музики «Мелодія-94».

1996р. – Руслана здобула Гран-прі у V Міжнародному фестивалі мистецтв «Слов’янський базар».

1999р. – одержала Приз «Золота Жар-птиця» за перемогу в номінації «Краща пісня року» - «Світанок» і «Кращий кліп року – «Світанок».

2000р. - співачка стала Лауреатом Першої Всеукраїнської Загальнонаціональної програми «Людина року 2000» в номінації «Зірка естради».

2003р. -  за альбом «Дикі танці» незалежною асоціацією рекордингових компаній (Київ, Лондон)  Руслані  вручено Платиновий диск.

15 травня 2004р. у Стамбулі Руслана з композицією «Wild Dances»  («Дикі танці») перемогла на 49-му європейському музичному конкурсі «Євробачення». Тог8о ж року їй присвоєно почесне звання «Народна артистка України».

нагороди13

З квітня 2006р. до червня 2007р. – Народний депутат України 5-го скликання від Блоку «Наша Україна», №5 у списку. Член фракції Блоку «Наша Україна» (з квітня 2006). Голова підкомітету з питань інформаційного забезпечення європейської та євроатлантичної інтеграції Комітету з питань європейської інтеграції (з липня 2006).

Депутатські повноваження склала 19 червня 2007р.

Починаючи з грудня 2013р. Руслана є одним з найяскравіших, найвідданіших організаторів та координаторів Євромайдану в Києві.

За підсумками 2013 року Руслана увійшла до десятки найвпливовіших жінок 2013 року за версією Forbes Woman, як головна опозиційна героїня Євромайдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: