Ця боротьба зробить нас мудрішими, - Садовий

Львів відзначає 758 років. З цієї нагоди у Львівській міській раді відбулись збори, на яких, традиційно, подяками, дипломами та почесними відзнаками нагородили найактивніших мешканців міста. Під час засідання усіх присутніх привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

Урочисті збори у Львівській міській раді, традиційно, розпочались з виконання Гімну України хором «Гомін». Капелан міської ради отець Павло Дроздяк промовив молитву за наше місто. Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув в Одесі та Слов’янську. Також зі словом з нагоди Дня міста виступив міський голова Львова Андрій Садовий.

«В житті кожної людини є часи, коли вона дуже швидко стає дорослою. Причини різні – може бути смерть близької людини, може бути небезпека власному життю чи здоров’ю.  в ці хвилини ти розумієш, що все міняється, що того, що було, вже не буде. Міняється все всередині і міняється все назовні.

Львів за останні місяці дуже багато пережив. Це забагато, як на такий короткий час. Громада згуртувалася перед смертельною небезпекою. Ми боронили своє вільне життя, ми боронили своє місто, ми хоронили наших Героїв, які загинули в нерівний боротьбі. Гордість, смуток, радість, біль – всі ці речі перемішувалися, мінялися кожного дня.

Ми ще не знаємо, що чекає нас завтра. Але я хочу вірити, що ця боротьба зробить нас мудрішими, сміливішими, що ми будемо солідарні один з одним, що ми будемо допомагати один одному, що ми будемо мати гідність. Ми будемо сперечатися, можливо сваритися, ми будемо мати образи один на одного, але  дуже важливо, щоб ми мали повагу і любов один до одного.

Ми повинні стати доросліші, ми повинні вийти з того підліткового віку, ми повинні брати відповідальність за свої життя, за життя нашого міста, за життя наших дітей. Ми повинні добре навчати наших дітей, бо це є дуже особливий і складний час. Це є час дуже сильних випробувань, ми  зазнали дуже сильної біди. Дай Бог, щоб все погане було в минулому. Щоб патрон нашого міста святий Юрій тримав наше місто під своєю опікою, щоб Король Данило, Митрополит Андрей надихали нас на наші наступні перемоги», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Після вітання міський голова Львова разом з директором представництва компанії «Інтеграл-Буд» вручив сертифікати на отримання квартири у новозбудованому будинку на вул Науковій чотирьом сім’ям, родичі яких загинули під акцій протесту в Києві на Майдані.

Згодом відбулось вручення міських нагород активним львів’янам, які своєю працею та активною громадянською позицією довели відданість Україні. Відтак, було вручено подяки, дипломи, ювілейні монети ім. Короля Данила Галицького. Також вручено почесні відзнаки міста Львова – Золотий Герб міста Львова, Почесний знак святого Юрія, Орден Лева. Почесне звання «Шляхетна львівська родина» було присвоєно родині Бойківих, «Львів’янин року» - Марії Матвіїв, «Почесний громадянин міста Львова» - Руслані Лижичко.

«В цій сесійній залі було дуже багато різних зібрань, але сьогодні це зібрання є особливе. Сьогодні важко було. Я дякую Господу Богу за ту велику любов, яку він проявляє до нашого міста, до нашої справи. Сьогодні люди, які перебувають у цій залі, врятували дуже багато. Дякую Вам!», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: