21 травня Львів відзначить День кельнера

Львів вшанує представників індустрії гостинності. Мета святкування Дня кельнера полягає у підвищенні престижу професії офіціантів та спонуканні молоді до навчання у цій сфері. Цьогоріч захід відбудеться під гаслом «Подаруй кельнеру квітку!».

«Власне, ідею було подано відомим львівським ресторатором Вардкезом Арзуманяном. Він звернувся до нас, в управління економіки ЛМР, з пропозицією створити свято, щоб відзначити важливість роботи людей, які є частиною львівської індустрії гостинності. На сьогодні ми тішимось, що у Львова є таке свято, що воно успішно проводиться і щороку набирає все більшу кількість учасників – кельнерів, власників закладів та їхніх партнерів. Багато організацій, які працюють у сфері індустрії гостинності, співпрацюють з нами задля виведення цього свята на новий рівень», – зазначила в.о. начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик.

День кельнера у м. Львові святкують з 2009 року. За останні 5 років воно вже стало для міста традиційним.

«Наші офіціанти зробили за останні 5 років усе, щоб підтримати імідж Львова як гостинного міста. Зокрема, сьогодні вони вже зустрічають гостей іноземними мовами. Приємно, що є така молодь. Вони працюють для міста, тому сьогодні з нетерпінням чекають свого свята», – розповів відомий львівський ресторатор Арзуманян Вардкез.

Святкування Дня кельнера також спрямоване на те, щоб молодь хотіла більше працювати у сфері туризму, – зазначають учасники прес-конференції з приводу відзначення Дня кельнера, – зокрема знайти себе можна і в ресторанній справі, але тут потрібно починати з азів.

«Львів – туристичне місто. Воно складається не лише з власників ресторанів чи менеджерів. Важливими є й ті люди, які зустрічають гостей: кельнери, кухарі, тобто ті, від кого залежить, чи ми захочемо повернутися в цей заклад. Насправді важливо, щоб місто віддало цим людям шану, щоб самі мешканці подарували квітку улюбленим офіціантам», – зазначив Олег Засадний, президент Львівського Туристичного Альянсу.

Щодо програми цьогорічних святкувань, то тут є не лише декілька традиційних складових, а й низка особливостей, порівняно з минулим роком.

«Першою складовою заходу є відзначення найкращих кельнерів міста у великій сесійній залі ЛМР. Хочемо звернутися до рестораторів, щоб вони не забули про цю традицію, обов’язково звернулися в управління економіки ЛМР і подали імена найкращих кандидатур для вшанування містом. Доповненням також буде лекція на тему «Якісне обслуговування для кельнерів» від Галицької школи гостинності. Ну а під кінець робочого дня львівські ресторатори стануть кельнерами і обслуговуватимуть гостей своїх закладів. Окрім рестораторів, кельнерами також будуть деякі відомі львів’яни – зараз ведемо з цього приводу перемови. Традиційним завершенням буде вечірка для офіціантів», – додав Михайло Лемак, представник Клубу Галицької Кухні.

Нагадаємо, організаторами заходу є департамент економічної політики Львівської міської ради та Гільдія рестораторів м. Львова. У 2014 році також вперше долучилися Львівський туристичний альянс, Клуб галицької кухні та Галицька Школа Гостинності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: