Біля Слов’янська загинули 5 пілотів з Бродів

2 травня біля Слов’янська на Донеччині загинули п’ятеро пілотів з військової частини у Бродах на Львівщині. Тіла трьох уже опізнані.

Про це 5 травня у коментарі IA ZIK повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру МОУ Олександр Поронюк.

Прізвища загиблих не розголошуються з етичних міркувань.

«Це молоді офіцери. Люди з вищою освітою, з великим досвідом, професіонали. Вони декілька разів брали участь у миротворчих місіях в Африці. Коли постало питання захисту Батьківщини, захистили її ціною свого життя», – зазначив Поронюк.

За його словами, на сьогодні тривають судово-медичні експертизи. Тільки після цього тіла загиблих буде доставлено до Бродів для прощання з рідними та близькими.

Зважаючи на ці обставини, дата похоронів наразі не відома. Де хоронитимуть загиблих, вирішуватимуть їхні родичі.

Натомість, ще одного члена екіпажу збитого вертольота Мі-24 Збройних сил України, капітана Євгена Краснокутського, який в ніч на 2 травня здійснював повітряне патрулювання в районі Слов’янська та був збитий сепаратистами, звільнено з полону.

На даний час офіцер перебуває у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Стан його здоров’я лікарі характеризують як задовільний.

Нагадаємо, у ніч на 2 травня в районі міста Слов’янськ Донецької області було збито два вертольоти Мі-24 Збройних сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі. Бойові машини було збито невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). В результаті обстрілу декілька військовослужбовців Збройних сил України загинули, один отримав поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: