На Львівщині відзначили 99-ту річницю перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківці

4 травня на Сколівщині відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 99-ї річниці перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківці. Участь у заходах взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник, депутати Львівської обласної ради, представники  молодіжних та ветеранських громадських організацій області.

Учасники урочистостей поклали квіти до Меморіалу Українських Січових Стрільців, запалили лампадки на могилах, а також взяли участь у проведенні чину панахиди за загиблими, повідомила прес-служба ЛОДА.

Довідково:

 Бої за гору Маківку — запеклі позиційні бої, що точилися з 29 квітня до 4 травня 1915 року, у ході Першої світової війни, на східному фронті, в Карпатах між підрозділами австо-угорської 55-ї піхотної дівізії І. фон Фляйшнера (до складу якої входили 7 сотень 1-го та 2-го куренів УСС) та російськими військами 78-ї піхотної дивізії генерала Альфтана щодо заволодіння панівною висотою — горою Маківкою з метою контролю над селом Козьова.

В результаті героїчної оборони Маківки, повністю зірвались стратегічні плани московського командування. Здобуття вершини, що планувалось на 29 квітня, здійснилось лише 4 травня, при цьому були задіяні всі наявні російські резерви. Внаслідок величезних втрат російські війська не змогли продовжити наступ, і вже через тиждень змушені були поспішно відступати перед надійшовшими австрійськими підрозділами. Особливою мужністю під час боїв за Маківку відзначились частини Українських Січових Стрільців, що в подальшому відобразилось у народній пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: