Перевізники Тернополя зменшили кількість пільгових категорій

З 5 травня перевізники Тернополя зменшили кількість пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Раніше перевізники, за власний кошт, перевозили усі пільгові категорії пасажирів, відтепер тільки соціально-незахищених тернополян. Міський голова Сергій Надал зауважив, що ні міська рада, ні виконавчий комітет жодного подібного рішення не приймали, а перевізники самостійно змінили умови перевезень, повідомила прес-служба Тернопільської міської ради. 

Водночас очільник Тернополя зауважив, що більше місяця часу перевізники вимагають від міської влади відкоригувати тариф.

«Перевізники наголошують, що у тарифі на проїзд 2 грн. 50 коп. закладена вартість палива на рівні 10 грн. 50 коп., - розповідає міський голова Сергій Надал. – Зараз вони паливо купують майже по 15 грн. і тому аргументують, що потрібно або збільшувати тарифи на проїзд, або зменшити кількість пільговиків у транспорті або знайти інше компромісне рішення. Ще одним аргументом перевізників є зростання цін на запчастини майже на 30%, спричинене ростом курсу іноземної валюти».

Для міської влади залишається зрозуміла й позиція тернополян, адже ані заробітної плати, ані соціальних виплат їм не підвищили.

«Ми не прийматимемо жодних рішень без врахування думок тернополян, - додає міський голова Сергій Надал. – Тому запрошую усіх тернополян та перевізників у середу, 7 травня о 16 год. в Український дім «Перемога» на громадські слухання  щодо пільгових перевезень у громадському транспорті, де усі повинні спільно прийняти виважене рішення. До громадських слухань перевізники возитимуть безкоштовно до 7 пільговиків одночасно усіх категорій населення».

Перевізники в свою чергу кажуть, що зменшення кількості пільговиків - це вимушений крок, адже різко змінилася економічна ситуація в Україні.

«Ми жителі одного міста і повинні йти назустріч один одному, - розповідає перевізник Андрій Намака. – Згідно закону ми повинні перевозити лише сім категорій пільговиків, а на конкурсі перевізників 2011 року на прохання тернопільської влади погодилися перевозити ще шість категорій за власний рахунок. Проте економічна ситуація різко змінилася і ми повинні реагувати на ці зміни або підвищенням тарифів на проїзд, або зменшенням кількості пільговиків».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: