У Парку культури триває виставка «Людина епохи Шевченка» (фото)

В рамках проекту «Шевченко REAL» у Парку культури імені Богдана Хмельницького працює відкрита виставка «Людина епохи Шевченка». В парку встановили величезні банери, на яких зображені відомі люди, які жили в одну епоху з Тарасом Шевченком, повідомили у прес-службі ЛМР.

Серед людей, які представлені на банерах, присутні: Отто фон Бісмарк, Анрі Нестле, Семюель Кольт, Ада Лавлейс, Шарлотта Бронте, Королева Вікторія, Алан Пінкертон, Луї Пастер, Альфред Бернард Нобель, Луї  Брайль, Джузеппе-Фортуніно-Франческо Верді, Жорж Санд та Мері Шеллі. Загалом є 13 особистостей, які представляють контекст, в якому жив Шевченко та дають можливість по-новому зрозуміти деякі моменти біографії українського письменника.

Виставка триватиме до кінця травня, пізніше її планують розміщувати в інших зелених зонах міста. Найголовніше, про що просять організатори – це не знищувати плакати.

Нагадаємо, що культурний проект «Людина епохи Шевченка» був відкритий до дня народження Тараса Шевченка. Вулиці, що названі іменами людей, які жили в одну епоху з Тарасом Шевченком, ознакують спеціальними інформаційно-пояснювальними табличками з короткою біографією двома мовами про сучасника Шевченка та з написом «Людина епохи Шевченка».

виставка2 виставка3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: