У Садового розповіли про талановиту молодь (фото)

Сьогодні, 5 травня, у приміщенні Львівської міської ради відбуваються заходи з нагоди канонізації Папи Івана Павла ІІ та Папи Івана ХХІІІ. Зокрема, о 10.00 год. в Екуменічній каплиці ЛМР (каб. 116) були виставлені для почитання Ризи, Чаша і Дискос, які Папа Іван Павло ІІ використовував під час Богослужінь в Україні. Також з 11.00 до 14.00 год. тривала виставка-продаж тематичної літератури видавництва «Свічадо» та «Місіонер». А об 11.45 год. у каплиці відбулась молитва до Святих Пап Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Канонізація Папи Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ має величезне значення не лише для всього християнського світу, а й для України, зокрема Львова. Адже кожен з нових святих долучився до творіння нашої історії, кожен захищав духовні цінності українців на політичній арені світу. Всі ми пам’ятаємо приїзд Папи Івана Павла ІІ у червні 2001 року до Львова, під час якого Папа відвідав низку центральних храмів міста. Тому проведення цих заходів для Львова має особливе значення.

Урочистості з нагоди канонізації святих відбуваються у Львові в два етапи. Вчора святкування проходили у Соборі Св. Юра. Сьогодні у каплиці Львівської міської ради виставлено для почитання Ризи і Чашу, які Папа Іван Павло ІІ використовував під час Богослужінь в Україні. Важливим для Львова є те, що сьогодні відбулася конференція для молоді, під час якої учасники розповідали про діяльність і подвиги святих Пап.

Сьогодні до 20.00 год. Екуменічна каплиця Львівської міської ради буде відчинена для усіх охочих. А потім Ризи і Чаша повернуться назад у Собор Св. Юра, де і зберігалися до сьогоднішнього дня з часу візиту Папи Івана Павла ІІ до Львова у червні 2001 року», - розповів працівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Євген Бойко.

«Оскільки Папа Іван Павло ІІ вже є святим, то Ризи і Чаша вже є реліквією. Ця реліквія замешкала у нас на зовсім короткий час. Ми сьогодні маємо лише один день ці реліквії у Львівській міській раді. Ці речі просто просякнуті особою Папи. Перебуваючи тут, я відчуваю Святого Духа, бо ця особа справді є святою. Для нас це дуже важливо, бо Папа завжди спілкувався з молоддю, молоді люди тягнулися до нього. Я сподіваюся, що присутність цих реліквій у стінах ЛМР притягне молодь, якої у міській раді є дуже багато, яка віддає дуже багато зусиль для того, щоби служити людям. І тому нехай Святий Іван Павло ІІ підтримає кожного, хто звертається до нього зі своїми молитвами, і допоможе нам ставати кращими, чистішими й святішими», - наголосив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

«Ризи і Чаша були привезені з Риму під час візиту Папи Івана Павла ІІ до Львова. Цю Чашу Папа використовував під час усіх Божественних Літургій як у Львові, так і в Києві. Папа Іван Павло ІІ мешкав у митрополичих палатах Святоюрського комплексу. За приїзд Папи до України відповідав Митрофорний протоієрей о. Роман Кравчик. І Папа подарував ці речі Архикатедральному Собору Св. Юра. Оскільки Папа вже є канонізованим, то ці речі служать як реліквії», - зазначила голова Комісії з питань євангелізації Львівської архиєпархії УГКЦ Віра Ценглевич.

Нагадаємо, у неділю, 27 квітня 2014 року, під час Святої Меси на Площі перед Ватиканською базилікою Святого Петра Вселенський Архиєрей Франциск канонізував, тобто зарахував до лику святих Католицької Церкви, двох своїх попередників на Петровому престолі – Папу Івана ХХІІІ і Папу Івана Павла ІІ.

папа2 папа3 папа4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: