Уряд планує створити 27 регіонів і 1800 громад

Чинний уряд в результаті реформи місцевого самоврядування планує створити 27 регіонів, 120-150 районів і 1500 – 1800 громад. Про це в понеділок, 5 травня, на з'їзді голів сільських, селищних та міських рад, депутатів місцевих рад заявила кандидат у президенти Юлія Тимошенко, передає кореспондент НБН.

«У результаті проведення реформи місцевого самоврядування в Україні планується сьогоднішнім урядом створити 27 регіонів, 120-150 районів і 1500-1800 громад. Децентралізація і реформа місцевого самоврядування передбачає насамперед перерозподіл значного обсягу повноважень з центру на місця і в тому числі у фінансовій, освітньої, правоохоронної та соціальній сферах», – сказала пані Тимошенко.
При цьому вона зазначила, що «сьогодні йде мова про укрупнення наших територіальних громад, але ... воно не повинно носити авантюрний, примусовий, спонтанний, що не продуманий характер».

Також лідер «Батьківщини» зазначила, що наступні місцеві вибори мають пройти ще на тій основі існування територіальних громад, яка є сьогодні, оскільки «нам не можна практично ввести в хаос нашу державу».

Також вона вважає, що необхідно уникнути помилок уряду, що діяв у 2005 році, яке намагалося нав'язати зверху, як має виглядати об'єднання громад. «Категорично не можна допустити цієї помилки знову. Будь-яке об'єднання і укрупнення сіл і селищ повинно проводитися виключно добровільно ... І на основі економічної зацікавленості ... Ніякої директиви зверху, а на основі посилення бюджетів територіальних громад», – вважає очолювала в той час уряд пані Тимошенко.

За словами екс-прем'єра, сьогодні на підставі Європейської хартії вже розроблена і затверджена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: