Колодій привітав поляків з Днем Конституції

В урочистостях з нагоди Дня Конституції Польщі взяв участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій та депутати обласної ради Орест Шейка, Ярослав Кравченко, Ігор Криськів, Богдан Дубневич, Богдан Піх, Святослав Шеремета, Михайло Гичка та Олександр Сендега, повідомила прес-служба ЛОР.

Урочистості пройшли 5 травня в приміщенні Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

У вступному слові Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, зокрема, наголосив: «Конституцію Польщі ухвалювали в непростий для нашої країни час. Тоді Польща, як зараз Україна, була під зовнішньою загрозою того ж сусіда. На щастя, Польща вистояла. Цього ж бажаю Україні». Також Ярослав Дрозд зазначив, що його країна і надалі підтримуватиме Україну в її євроінтеграційних прагненнях.

Вітаючи присутніх з Днем Конституції Польщі, Петро Колодій зазначив: «Радий сьогодні бути з вами та розділяти Вашу радість з нагоди відзначення одного з найбільших свят Польщі – Дня Конституції! 3 травня 1791 року назавжди залишиться в історії датою, яка знаменує здатність польського народу до порозуміння та єднання в ім’я  вищої мети – процвітання незалежної, соборної Польщі».

«Сьогодні ми вітаємо наших добрих сусідів та вірних друзів, які з року в рік підтримують прагнення України бути в європейській сім’ї. Адже ніхто, думаю, не заперечить, що добрий сусід – це запорука успіху. І дійсно, першою, хто підтримав незалежність України, це була Республіка Польща. Та й сьогодні, коли ми стоїмо на порозі підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, відчуваємо Ваше плече, Вашу підтримку», – наголосив очільник області.

Також Петро Колодій подякував Генеральному Консулові Ярославу Дрозду та всім працівникам Консульства за ту неоцінену допомогу, яку було надано українцям в час Революції Гідності. Зокрема, за організацію роботи з переправлення потерпілих на лікування та реабілітацію в Польську Республіку.

На урочистостях з вітальними словами виступили директор Департаменту консульської служби МЗС України Андрій Сибіга, директор Консульського департаменту МЗС Республіки Польща Марек Цесельчук та інші поважні гості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: