Театр імені Марії Заньковецької здійснить благодійні гастролі у Польщі

Благодійні гастролі у Польщі відбудуться з 9 до 12 травня по містах Варміно-Мазурського воєводства: Оструда, Ельблонг, Ольштин. До уваги польського глядача будуть представлені вистави «Небилиці про Івана», «Тільки у Львові – Бум, Пім, Пім» (режисер-постановник Вадим Сікорський) та «Катерина» (режисер-постановник Богдан Ревкевич). Про це кореспондента Дивись.Інфо повідомили в перс-службі театру імені Марії Заньковецької.

Цей візит до сусідньої Польщі став можливим завдяки ініціативі Ради Острудського Повіту, котрий 26 лютого 2014 року на своєму засіданні обговорив політичну ситуацію в Україні, висловив солідарність з учаcникам Євромайдану в Києві, з українцями загалом, вшанував пам'ять жертв та прийняв відповідне звернення до мешканців Оструди та її околиць.

За словами головного ініціатора запрошення театру, Старости Острудського, українця за походженням, Влодзімєжа Бродюка, подія має чималий резонанс у Польщі. Воєводська, повітова та міська влада Оструди, Повітовий Комітет «Разом з Україною», Ольштинське відділення Об’єднання українців в Польщі розповсюдили всі благодійні квитки, які є одночасно перепустками на перегляд вистав театру.

9 травня відбудеться товариський футбольний матч поміж заньківчанами та працівниками місцевого самоврядування Оструди. Саме у вересні 2011 року об’єднана команда Театру імені Марії Заньковецької та товариства спортивних журналістів Львів взяла участь в матчі з командою польських теле- та кінозірок під час церемонії відкриття Острудського міського стадіону.

Генеральний директор театру Андрій Мацяк: «Таких масштабних гастролей театру за кордон не було вже понад 6 років. Сам факт цих гастролей, їхній формат є свідченням зростання зацікавленості Україною та українським мистецтвом в сусідніх європейських державах. Ми сподіваємося, що подібні акції допоможуть нам краще розуміти одне одного. З цим ми їдемо до Польщі. Театр висловлює вдячність приймаючій стороні за таку можливість».

Патронат над цією благодійною акцією взяв Маршалек Сейму Республіки Польща п. Богдан Борусевич. Всі виручені кошти разом з польськими партнерами буде передано на допомогу дітям з українських сімей, що постраждали на Майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: