Качмарик у Києві взяв участь у розширеній нараді з питань децентралізації виконавчої влади

Сьогодні, 6 травня, в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулася розширена нарада з питань децентралізації виконавчої влади, повідомили у прес-службі ЛОР.

У нараді взяли участь представники органів місцевого самоврядування Львівської, Волинської, Донецької та Луганської областей. Львівщину на нараді представляв голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

Як повідомив Ярослав Качмарик, на нараді, яка проходила під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана, обговорювалися зміни до Конституції України щодо децентралізації виконавчої влади шляхом створення виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування.

«Львівська обласна рада ще раніше скерувала в Київ свої пропозиції щодо цього питання. Частина з них і стала предметом сьогоднішнього обговорення, – зазначив Ярослав Качмарик. – На наше переконання, така реформа має пройти швидко та ефективно. Тобто разом із змінами до Конституції України необхідно вносити зміни в Бюджетний та Податковий кодекси. Адже зміна структури влади мусить бути поєднана зі зміною системи фінансування».

Також Ярослав Качмарик зазначив, що Львівська обласна рада має певний досвід створення виконавчого комітету області.

«Сьогодні всі регіони України – від Харківщини, Сумщини і до Закарпаття та Львівщини, чекають такої реформи», – резюмував Ярослав Качмарик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: