На Львівщині уже сформовані усі ДВК, - експерт (відео)

На Львівщині учора були сформовані усі ДВК і сьогодні та завтра вони проведуть свої перші засідання.

Про це на прес-конференції повідомила аналітик ЛОГО «Комітет виборців України» Соломія Саврук, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

Саврук розповіла, що КВУ моні торить ситуацію в ОВК області і створення дільничних виборчих комісій.

Загалом усі ДВК уже сформовані і зараз ОВК проводять навчання членів ДВК. У низці районів, зокрема у 123,124,126-128 округах відбулись заміни через те, що деякі кандидати знялись із перегонів. «Загалом на Львівщині відбулось близько 20% замін у складі ОВК», - розповіла аналітик КВУ.

Соломія Саврук також наголосила, що загалом ОВК працюють і претензій до їх роботи немає, натомість ДВК у області сформовані за мінімально дозволеним законом принципом – по 12 чоловік. Учора ж ВРУ прийняла постанову про можливість скорочення членів ДВК до 9, проте оскільки закон не має зворотної дії, то він не торкнеться Львівщини.

Проте у КВУ наголошують, що прийняття такого закону має логіку, оскільки на Сході був ризик не доукомплектування ДВК.

«На Львівщині доволі прозоро і публічно відбулось формування ДВК. Їх члени говорять про відсутність фінансування та про нестачу тканин, проте ці проблеми будуть вирішуватись. Загалом ситуація спокійна», - розповіла Саврук.

Вона також додала, що до 8 числа відбуваються уточнення списків виборців і уже 12 травня громадянам України повинні доставити запрошення на дільницю.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: