Ситник взявся за АПК

У сільськогосподарській галузі, перш за все, має відбутись кардинальна дерегуляція аграрного бізнесу. Ми повинні зняти зайві обмеження, відійти від надлишкового контролю і робити реальні кроки назустріч підприємцям.

Про це сьогодні розповів перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник під час зустрічі заступника Міністра аграрної політики і продовольства України Андрія Дикуна з аграріями області, що відбулась у Львівському національному аграрному університеті, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Перший заступник керівника області звернув увагу на необхідність впровадження диференційованої політики щодо різних типів господарств, які є в Україні. «Це дуже актуальне питання для Львівщини, оскільки тут працює велика кількість дрібних господарств. Адже середній розмір земельного паю є меншим від 2 га, а 60 % підприємств ведуть господарську діяльність на площах до 100 га», – сказав він.

Йосиф Ситник зазначив, що стратегічним завданням також є сприяння розвитку державно-приватного партнерства у аграрній галузі та розробка інноваційної моделі використання землі, зокрема «пошук реального власника, який буде вміло розпоряджатись землею, а не просто виснажувати декілька років підряд».

У питанні ефективного оцінювання орендованої землі, на думку Йосифа Ситника, окрім моделі грошової нормативної вартості, слід застосовувати й інші підходи, які пропонує бізнес. «Слід виробити такий механізм, який би з одного боку дозволяв інвесторам й аграріям ефективно інвестувати, а з іншого, щоб реальний власник теж не був обділений. Тому ми маємо розробити коефіцієнт, котрий враховував би прибутковість того чи іншого бізнесу, який здійснюється на  орендованій землі», – сказав він.

Також перший заступник голови ОДА розповів про необхідність створення робочих місць на селі, шляхом здійснення поглибленої первинної переробки сільськогосподарської продукції, та максимальне сприяння експорту регіональної продукції на європейські ринки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: