У санаторіях Моршина та Трускавця нарешті буде можливість проголосувати (відео)

Перевірка списків виборців на Львівщині проводиться щомісяця і 24 установи та організації надсилають дані для внесення змін у реєстр виборців.

Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Федір Алєйнкіков, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

За словами Алєйнікова, загалом від часу попередніх виборів у реєстр виборців внесено 103 тисячі осіб, які досягли 18 річного віку і виключено 130 тисяч осіб, які померли.

«Загалом було внесено 750 тисяч змін у тих 2 мільйонах списках виборців, які є у Львівській області. Станом на сьогодні, на Львівщині можуть голосувати 1 957 548 виборців Львівщини. Буде створено 2144 дільницю, з них 66 спеціальних дільниць у стаціонарних лікувальних закладах області, де є 19112 ліжкомісць, але реально буде голосувати 5880 виборців», - розповів Федір Алєйніков.

Він також додав, що у області також буде створено шість спеціальних дільниць у пенітенціарних закладах області, де будуть голосувати 2850 виборців.

Також у області створено 8 дільниць на тимчасовій основі, зокрема дві у Моршині та дві у Трускавці, де зможуть проголосувати відпочиваючі у санаторіях. Раніше, зазначив Алєйніков, такої можливості на Львівщині не було.

Також він додав, що дві дільниці буде створено у Галицькому та Сихівському слідчому ізоляторах.

Начальник відділу також наголосив, що на цих виборах на членів ДВК покладається обов’язок особисто перевірити факт, чи справді виборець не здатний тимчасово пересуватись. Загалом же у області 36 363 виборці голосуватиме за місцем свого перебування

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: