Колодій співпрацюватиме з Волинню, Люблінським воєводством та Брестською областю (фото)

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій разом з очільниками прикордонних регіонів України, Польщі та Білорусії підписали Декларацію з реалізації Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Львівської, Волинської та Брестської областей на 2014 – 2020 роки, повідомили у прес-службі ЛОР.

Презентація Стратегії відбулась 7 травня у місті Люблін. Власними підписами стратегічний документ про співпрацю підтвердили голова Львівської обласної ради Петро Колодій, директор департаменту міжнародного співробітництва, а також керівництво Волинської та Брестської областей. З польської сторони документ про співпрацю підписали воєвода Любліна Войцех Вілк та маршалек Люблінського воєводства Криштоф Гетьман.

Також на урочистій презентації Стратегії був присутній Міністр інфраструктури і розвитку Польщі Марчелі Нєзгода та Генеральний консул України в місті Люблін Республіки Польща Іван Грицак.

Виступаючи перед присутнім, голова Львівської обласної ради відзначив позитивний досвід майже десятилітньої транскордонної співпраці між Україною, Польщею та Білорусією. «Завдяки «Програмі добросусідства» нашим державам вдалось реалізувати чимало цікавих та корисних проектів, які мають вагомий соціальний ефект. Запрезентована Стратегія співробітництва на 2014 – 2020 роки покликана продовжити та розширити успішне співробітництво прикордонних регіонів.

Я впевнений, що спільна робота над Стратегією дозволила поглибити безпосередню співпрацю між органами влади та самоврядування, науковцями, представниками бізнесу і громадськості. Ефект від роботи значний. Сьогодні ми маємо більше пунктів пропуску через кордон з Польщею. Нещодавно було відкрито митний перехід «Грушів – Будомєж», а сьогодні чекаємо на відкриття ще одного «Угринів – Долгобичів», – зазначив очільник обласної ради.

Петро Колодій відзначив, що Україну та Польщу поєднує спільне історичне минуле, в якому і на цей час залишається чимало гострих питань. Але, на думку голови обласної ради, дуже важливо, що вивченням та обговоренням цих питань займаються науковці, а політики спрямовують свою діяльність на розбудову добросусідських стосунків та розвиток держав.

Також голова Львівської обласної ради наголосив: «Ми бачимо вражаючу різницю між Заходом та Сходом, а саме – між високорозвиненою Польщею та Росією, яка періодично провадить проти України продуктові та інформаційні війни, а сьогодні перейшла до збройного протистояння. Тому ми вдячні Польщі за підтримку, за переконання допомогти Україні на її шляху до євроінтеграції».

Стратегія про співпрацю прикордонних регіонів Польщі, України та Білорусії напрацьована з урахуванням Стратегій розвитку кожного окремого регіону.

Робота над Стратегією транскордонного співробітництва тривала з початку 2013 року. Генеральна мета «Стратегії транскордонного співробітництва Люблінського воєводства, Волинської області, Львівської області і Брестської області на 2014-2020 роки» полягає у підвищенні суспільно-економічної конкурентоспроможності транскордонної зони у масштабі Європи, країни, а також на регіональному та місцевому рівнях шляхом ефективного використання ендогенного потенціалу та пом'якшення обмежень, пов'язаних з функціонуванням зовнішнього кордону ЄС.

Колодій-з-Волинню2 Колодій-з-Волинню3 Колодій-з-Волинню4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: