Львівські пластуни відзначать Свято Весни

Упродовж трьох днів – з 9 до 11 травня – в околицях м. Городок, що на Львівщині, пластуни відзначатимуть Свято Весни. Цьогоріч захід відбудеться під назвою «Скарби націй». Цей щорічний спільний виїзд на заміські змагання приурочений опікуну Пласту – Юрію Змієборцю – і має свою історичну традицію, що тягнеться з початку минулого століття.

Цьогорічна тема – «Скарби націй» – це близьке знайомство із державами-членами Європейського Союзу. Кожен курінь, шляхом жеребкування, отримав країну, яку представлятиме на Святі Весни. Для перемоги у змаганні потрібно добре вивчити її культуру, традиції та презентувати їх через участь у серії змагань та організації тематичних активітетів.

Тему обрано близькою до тих змін, котрі сьогодні відбуваються в Україні, а зокрема прагнення до реалізації демократичних цінностей в громадянському суспільстві.

Близько 700 осіб львівського юнацтва, у 28 командах, покажуть себе в кулінарії, спортивному орієнтуванні, першій медичній допомозі, інтелектуальному конкурсі та на кількагодинній смузі перешкод.

«Свято Весни буде результатом річної праці кожного юнацького куреня. Тут ми покажемо, чого навчилися за минулий рік, поділимось культурними цінностями та гарно проведемо час у спорті, іграх, змаганнях та веселощах!», зазначають організатори.

Контакти: Ростислав Пужаковський, прес-секретар станиці Львів Пласту НСОУ: тел.: 093 727 83 43; [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: