Підлісний привітав ветеранів війни Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих

Напередодні 9 травня заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний відвідав ветеранів війни, що перебувають на лікуванні у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Заступник керівника Львівщини привітав очевидців Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги, висловив вдячність за їх життєвий подвиг для наступних поколінь.

«Дякую за подвиг вашого життя, за те, що ми можемо спокійно ходити по цій землі. Знаю, що вам не легко. Дають знати про себе тяжкі роки війни, які ви пройшли із пораненнями, на межі життя та смерті. На жаль, сьогодні ми бачимо, що знову виникають безглузді конфлікти. Це свідчення того, що історія й досі нас не навчила. Адже зазіхання на чиїсь землі, власність не коштують тих мільйонів життів, які поклали ваші друзі та військові побратими. Тому маємо надію, що й сьогоднішні події в Україні не переростуть у війну», – зазначив Юрій Підлісний.

Під час візиту в обласний госпіталь Юрій Підлісний також завітав в палату до ветерана УПА, який перебуває на лікуванні у цьому медичному закладі, і теж привітав його з Днем Перемоги.

Ветерани подякували, що держава не забуває про них та побажали, аби прийдешні та наступні покоління ніколи не знали, що таке війна.

Довідка:

Питання медичного забезпечення ветеранів війни, праці, дітей війни, учасників бойових дій, репресованих, інших пенсіонерів, що належать до цих пільгових категорій є одним з пріоритетів галузі охорони здоров’я Львівщини.

Головним закладом в області, який здійснює медичне обслуговування цього контингенту людей, є Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю.Липи.

Щорічно, на стаціонарному лікуванні у госпіталі проліковуються майже 16 тис.осіб. Поліклінічне відділення цього медзакладу розраховане на 250 відвідувань за зміну. У діагностичному відділенні встановлене сучасне обладнання, що дає змогу значно покращити якість надання медичної допомоги.

Станом на 1 січня 2014 р., в закладах охорони здоров’я Львівщини на диспансерному обліку перебуває 99405 ветеранів війни. 

Варто зазначити, що минулоріч ветерани війни безкоштовно отримали медикаменти за рецептами лікарів на суму 2 млн. 476 тисяч гривень. А станом на I кварталі 2014 року, ветерани Львівщини забезпечені різними видами протезування на суму 597 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: