Садовий з родиною поклали квіти на Пагорбі Слави (фото, відео)

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий спільно з родиною поклали квіти на Пагорбі Слави і помолились за усіх, хто загинув під час війни, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Весь світ 8 та 9 травня вшановує пам’ять жертв, які загинули під час Другої світової війни. З кожним роком відкриваються нові і нові дані. У Львові було вбито і закатовано багато людей. Це були і військові, і люди різних національностей. Наш обов’язок, щоб ми у ці дні віддали їм шану. Щоб ми поклали квіти на могили тих, хто загинув. Щоб ми поклали квіти на могили тих, хто воював з нацистами. Це наш християнський обов’язок. Щоб ми просили Господа Бога у щирій молитві, щоб ніколи більше така біда не прийшла на нашу землю», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Також мер додав, що з метою недопущення провокацій, Львівська міська рада скерувала позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення 9 травня у Львові масових демонстрацій, мітингів, походів.

«Я переконаний, що 9 травня правоохоронні органи зроблять все можливе, щоб уникнути провокацій. Завтра у Львові будуть заборонені маніфестації, мітинги. Завтра ми у жалобі покладаємо квіти і молимось за душі тих, хто загинув», - додав мер міста Андрій Садовий.

Як уточнили в юридичному управлінні Львівської міської ради, у позовній заяві Львівська міська рада просить суд заборонити ГО «Ідея нації», ГО «Львівська міська рада організації ветеранів України», а також будь-яким іншим політичним партіям, громадським організаціям та окремими громадянам проводити 9 травня у Львові масові заходи. Натомість кожен охочий зможе покласти квіти до меморіалів та вшанувати пам’ять загиблих.

До позовної заяви додана і копія відповідного листа ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області від 05.05.2014р. №16/2850.

Нагадаємо, офіційні заходи у Львові проводять сьогодні, 8 травня.

садовий1 садовий2 садовий3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: