У Львові поспілкувались із студентами з Криму

7 травня 2014 року в Дзеркальній залі Університету відбулась зустріч представників адміністрації зі студентами з АР Крим, під час якої було обговорено низку актуальних питань, які стосуються навчання кримчан у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Зазначимо, що понад 90 осіб виявили бажання перевестися до ЛНУ ім. Івана Франка з кримських ВНЗ, повідомили у прес-службі ЛНУ ім Франка.

До студентства звернувся виконувач обов’язків Ректора, професор Василь Височанський, який закцентував увагу на кількох основних проблемних питаннях, які турбують студентів із Криму, зокрема складання академічної різниці, процедура зарахування до Університету, виплата стипендій та умови навчання на платній формі. Василь Степанович пояснив, що всі молоді люди з АР Крим, які виявили бажання навчатись в Університеті, отримали допуск до складання академічної різниці, після чого, буде видано наказ про зарахування їх до числа студентів Університету.

Професор Василь Височанський повідомив про те, що було прийнято консолідоване рішення щодо виплати одноразової матеріальної допомоги кримським студентам, які навчатимуться в Університеті на бюджеті. Він також підняв актуальне для студентів, які навчаються на контракті, питання про оплату за навчання.

Зі словами вдячності студентам за те, що вони обрали Львівський університет та Українську державу, звернулася проректор з науково-педагогічної роботи Звенислава Мамчур. «Розумію, що вам дуже не легко, змінити серед навчального року виш. Обіцяю, що ми будемо робити все можливе, аби Львівський університет став для вас рідним», - додала Звенислава Ігорівна.

Під час розмови з представниками адміністрації Університету студенти з Криму цікавились процедурою нарахування та виплати стипендій, термінами проведення зарахувань, оплатою навчання, можливістю реєстрації по місцю проживання й перевагами отримання додатка до диплома європейського зразка.

На питання студентів також охоче відповідали декан географічного факультету Володимир Біланюк, голова профкому студентів Михайло Мураль і голова студентського самоврядування Роман Яцикович.

Наприкінці зустрічі проректор Звенислава Мамчур закликала студентів із Криму активно долучатись до життя університетської спільноти, а в.о. Ректора Василь Височанський побажав їм успіхів, злагоди і миру та порекомендував повною мірою насолоджуватися прекрасними студентськими роками навчання у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: