У Львові презентуватимуть "Книгу Лева"

12-18 травня Книгарня “Є” запрошує на такі заходи:

12 травня (понеділок), о 18.00:

презентація “Книги Лева: Львів як текст. Львівський прозовий андеґраунд 70–80-х рр. ХХ ст.: Антологія прози та есеїстики” за участі Василя Ґабора, Юрія Винничука, Віктора Неборака, Галини Пагутяк (спільно з літературною аґенцією “Піраміда”).

Ця антологія не претендує на вичерпність — радше спонукає до осмислення Львова як тексту і представляє прозу та есеїстику другої пол. ХХ — поч. ХХІ ст. таких самобутніх авторів, як Роман Іваничук, Андрій Содомора, Ніна Бічуя, Юрій Андрухович, Віктор Неборак, Галина Пагутяк, Ярослав Павлюк, Василь Ґабор і вперше найповніше репрезентує львівський прозовий андеґраунд 70—80-х рр. ХХ ст. — твори Миколи Рябчука, Юрія Винничука і Володимира Яворського.

13 травня (вівторок), о 18.00:

презентація репортажів видавництва «Темпора» із серії “Самовидець” — книжок Леся Белея “Ліхіє дев’яності: любов і ненависть в Ужгороді” й Олега Криштопи “Україна: масштаб 1:1”.

«Ліхіє дев’яності…» — це спроба культурологічного нарису цього буремного десятиліття в Україні на прикладі Ужгорода: трансформація, дефіцит, дикий капіталізм, способи виживання, контрабанда, поява поп-культури. Дослідження базується на свідченнях безпосередніх учасників епохи трансформації.

«Україна: масштаб 1:1» — це спроба подивитися на Україну впритул: не на всю відразу, а на її найменші клаптики — з масштабом 1:1. Олег Криштопа об’їздив усі закутки країни, поспілкувався з людьми більше або менше побитими горями трансформації, пропустив крізь себе зміни ландшафту і соціальні зсуви. У книзі багато живих діалогів та яскравих описів.

 14 травня (середа), о 18.00:

презентація книжки Райнгарда Юнкера і Зиґфріда Шерера «Еволюція: критичний підручник» (переклад з німецької) (спільно з видавництвом “Мандрівець”).

Теорія еволюції як загальна теорія історії життя торкається основних природознавчих, філософських та світоглядних тем. Хто ставить питання про походження світу, життя і людини, той має вибирати між різними світоглядними уявленнями. Всі можливі відповіді містять рішення стосовно віри та визначають образ світу й людини; звідси випливають далекосяжні наслідки для розуміння людиною самої себе та для її дій.

Професори біології Райнгард Юнкер і Зиґфрід Шерер (Німеччина) у книжці «Еволюція: критичний підручник» для з’ясування меж дії еволюційної теорії Чарльза Дарвіна виходять за межі науки у світоглядну сферу й оперують такими поняттями й темами:
— мікро- і макроеволюція,
— казуальне й історичне дослідження еволюції,
— виникнення людства,
— «створення» і вчення про створення,
— Розумний Задум (Intelligent Design).

У програмі презентації — доповідь наукового редактора книжки д-ра філософських наук Петра Гусака на тему «Науковий статус теорії макроеволюції та її альтернатива».

 16 травня (п'ятниця), о 18.00:

презентація книжки Владислава Івченка “Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу” (спільно з видавництвом “Темпора”). Модератор — Олександр Стукало, редактор книжки.

Ця книжка — продовження розповіді про Івана Карповича Підіпригору, колишнього агента царської охранки, філера, що допомагав київській поліції початку ХХ століття розплутувати загадкові справи та розв’язувати найнесподіваніші загадки. Якщо в першій книжці, "Стовпі самодержавства", написаній у співавторстві з Юрієм Камаєвим, головний герой — офіційний представник правосуддя, то "Найкращий сищик імперії" - історія вже про те, як Підіпригора вирішує відпочити від роботи, купує хутір на Полтавщині й намагається жити розміреним селянським життям разом із куховаркою Уляною Гаврилівною. Але життя, як завжди, має свої плани — і приватного сищика кличуть на допомогу друзі, товариші, незнайомці й вороги. Кожна з чотирнадцяти історій — новий заплутаний сюжет, новий неспокій і нове відволікання Підіпригори від селянської ідилії.

Владислав Івченко український письменник, журналіст. Мешкає в Сумах. Дипломант конкурсу «Коронація слова-2009» за роман «Яскраве життя та надзвичайні пригоди Зоряної Мальви», володар третьої премії «Коронації слова-2011» за роман «Стовп самодержавства, або П’ятнадцять справ Івана Карповича Підіпригори» (у співавторстві з Юрієм Камаєвим), дипломант конкурс «Коронація слова-2012» за кіносценарій українського вестерну «Одного разу на Дикому Сході». Володар премії гостросюжетної літератури «Золотий пістоль» конкурсу «Коронація слова-2013» за книгу «Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: