У Стрию поховали Юрія Дяковського, закатованого сепаратистами на Донеччині

Сьогодні у Стрию поховали закатованого терористами 25-річного стриянина Юрія Дяковського. На похорон прийшли тисячі людей, серед яких багато молоді, школярів, які стояли вздовж шляху, по якому йшла жалобна процесія, і скандували: «Герої не вмирають!», повідомили у прес-службі ЛОДА

Юрій Дяковський кілька місяців провів на Майдані в Києві. Там отримав поранення – в руку і шию. Але як тільки загоїлися рани, він вирішив поїхати на схід боронити державу від агресорів. Тут потрапив у руки бандитів.  Він був третім загиблим, якого разом із Юрієм Поправкою і Володимиром Рибаком знайшли в річці Торець біля Слов’янська з ознаками тортур.

Рідні довго не могли забрати тіло Юрія додому.  Лише 5 травня пізно ввечері після тривалих переговорів його віддали представникам Донецької облдержадміністрації, перевезли до Донецька, потім до Києва і врешті до Стрия.

«Юрій зазнав мученицької смерті, і, Богу дякувати, що хоча б вдалося поховати його в Стрию, у рідній землі. На похороні від земляків Юрія чула стільки добрих слів про нього. Священик згадував, яким він був скромним і чесним хлопцем, вчителі – що вчився на відмінно і мріяв навчатися в університеті… Я сумую разом з рідними і близькими цього патріота, який так рано і так трагічно пішов з життя», – зазначила голова Львівської адміністрації Ірина Сех, яка брала участь в похоронах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: