Виконком вніс зміни у програму розвитку ліфтів

Відповідно до рішення виконавчого комітету, на виконання Програми розвитку технічного обслуговування ліфтів внесено зміни у рішення щодо функціонування ліфтів, повідомили у прес-службі ЛМР.

Як зазначив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник, для виконання інвестиційної програми прийнято рішення про зміну тарифів на обслуговування ліфтового господарства.

«Основне завдання – ліфти мають працювати. Якщо компанії, що обслуговують ліфти, не проводитимуть модернізацію ліфтів, не виконуватимуть затверджену Програму, то з ними розриватимуть угоду», - зазначив Володимир Олійник.

Нагадаємо, 17 квітня цього року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Програму розвитку технічного обслуговування ліфтів. Метою Програми є розширення виробничих потужностей підприємств для проведення робіт з технічного обслуговування ліфтів та забезпечення стабільної, безпечної експлуатації ліфтів та ліфтового господарства, шляхом поступового технічного відновлення непрацюючих ліфтів, їх модернізації.

Як розповідав раніше начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, відповідно до Наказу Міністерства будівництва архітектури та житлово-комунального господарства України від 9.11.2006р., яким затверджено порядок формування тарифів на послуги з технічного обслуговування ліфтів, обслуговування систем диспетчеризації та застосування планового прибутку, вимагається обов’язково враховувати при розрахунках на технічне обслуговування ліфтів таке поняття, як інвестиційна складова.

«І не має значення, чи підприємство, яке обслуговує ліфти, комунальне, чи приватне – усі зобов’язані затверджувати свої інвестиційні програми, затверджувати їх мають органи місцевого самоврядування. На підставі цих звернень під підприємств була розроблена Програма розвитку технічного обслуговування ліфтів, де чітко за ними закріплено, що вони мають робити, які кошти вони мають вкладати у ремонт наших ліфтів», - зазначив Юрій Голець.

Так, за один рік ТзОВ «Ліфт-Еко» має інвестувати в утримання та забезпечення надійної роботи ліфтів не менше, ніж 2,650 млн грн, ПП «Майстер-Рос» — 530 тис. грн, ПП «Компанія «Астра» — 1,7млн грн, ПП «Ліфт-Купе» — 850 тис. грн, ЛКП «Львівсвітло» — 3,850 млн грн.

«Є чіткі показники, і ми вправі будемо  вимагати від них подавати звіти, дивитись, які кошти вони вкладають. Ми бачимо, які доходи вони мають і які кошти з тих доходів вони зобов’язані вкладати в модернізацію, ремонт та утримання ліфтів Якщо не справляються, не вкладають кошти, значить будемо робити все, щоб прийшла компанія, яка буде робити добросовісно і якісно», - додав Юрій Голець.

За його словами, суми інвестиційних внесків визначали відповідно до кількості ліфтів, які обслуговують компанії.

«Ми мамо майже 2,5 тис. ліфтів усіх форм власності. Кожен з цих операторів має свій відсоток на ринку. Звідси і зроблений цей розрахунок», - зазначив Юрій Голець.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: