Якби Східна Україна співпрацювала із ЄС так, як Західна, то нині такої ситуації там би не було, - Колодій (фото)

Для українців є дуже важливою увага та допомога різних  інституцій Європейського Союзу. Особливо вона є актуальною нині, коли Росія проводить неоголошену війну проти нашої держави. Про це заявив голова Львівської обласної ради Петро Колодій під час зустрічі з представниками делегації Європейської Служби зовнішніх дій, повідомила прес-служба ЛОР.

Вітаючи у Львові членів делегації з Європейського Союзу, очільник обласної ради відзначив, що сьогодні Україна переживає доволі важкий період. За словами Петра Колодія, спершу українцям довелося виборювати собі волю від внутрішнього режиму, а тепер і від зовнішнього.

Голова Львівської обласної ради відзначив, що ймовірніше за все бажання українців рухатися у напрямку до Європи і декларації щодо підписання Угоди про асоціацію призвели до початку агресивних дій з боку Російської Федерації.

«Ніхто не вірив та не сподівався, що Крим так легко може забрати Росія. Вона запровадила нову, модернізовану війну, про яку на той час ще ніхто не знав. І зараз влада Кремля намагається повторити кримський сценарій, але вже на Сході нашої держави. Вони думають, що так само проведуть через сепаратистів референдум і частина нашої землі їй, Росії, відійде. Однак зараз ми готові і можемо передбачити кроки північного сусіда та застерегти себе», – відзначив Петро Колодій.

Очільник обласної ради також зауважив, що Західна Україна, зокрема, Львівська область, вже давно тісно підтримує контакти із країнами Європейського Союзу. Один з таких прикладів – вчорашнє підписання у Польщі Декларації про співпрацю між Львівщиною та Волинню, Люблінським воєводством та Брестською областю. «Тут люди знають, що несе за собою така співпраця, а тому хочуть, щоби наша держава була в європейській спільноті. І, якби Східна Україна співпрацювала із ЄС так само, як Західна Україна, то нині там такої ситуації би не було», – сказав він.

Зі свого боку представник делегації – співробітник Військового штабу ЄС Даріуш Коморовські розповів, що їхні колеги нині моніторять ситуацію по всій Україні. «Ми вже побували у Харкові та Одесі, нині є у Львові. Наступного тижня матимемо ще кілька поїздок. Вивчаючи ситуацію у вашій державі, ми підготуємо відповідний звіт, який передамо Верховному представникові Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон», – сказав він, а також додав, що після цього вище керівництво Євросоюзу визначить, яку допомогу потрібно надати українському народові та керівництву держави.

колдій1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: