Закривання очей на московську агресію загрожує новою світовою війною, - Тягнибок

«Всеукраїнське об’єднання «Свобода» пропонує щорічно 8 травня вшановувати пам’ять жертв Другої світової війни і запровадити День пам’яти й примирення як данину усім жертвам цієї трагічної сторінки в історії людства. Так відбувається в усіх країнах Европи відповідно до Резолюції  Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року. Депутати від фракції ВО «Свобода» подали на розгляд парламенту відповідний проєкт Постанови «Про День пам'яті та примирення», але його так і не було винесено на голосування. Попри це, ми і надалі домагатимемося ухвалення зазначеної важливої ініціятиви». Цю заяву зробив 8 травня 2014 року лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода», кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок, спілкуючись на Тернопільщині з громадою міста Збараж.

Лідер українських націоналістів наголосив: пам’ять про Другу світову війну та про мільйони загиблих наших земляків не повинна роз’єднувати українців. За його словами, використовувати трагічні події для звеличення людиноненависницького сталінського режиму та поширення ворожнечі між українцями на підставі того, що майже 70 років тому волею історичних обставин люди опинилися по різні сторони фронту, є злочином.

«Війни розпалюють злочинці-диктатори, а гинуть звичайні люди, мільйони людей. Тому маємо схилити голови у молитві та скорботі перед усіма, кого забрав ненаситний молох тієї страшної війни, з думкою про недопущення подібних трагедій у майбутньому.

Друга світова війна, яку розв’язали два злочинні тоталітарні режими, стала найбільшою трагедією людства у ХХ ст., що забрала понад 60 млн. людських життів. Україна, яка з перших днів війни опинилась у центрі бойових дій, зазнала величезних втрат. Понад 3 мільйони осіб загинуло на фронтах, близько 6 мільйонів цивільних стали жертвами воєнного протистояння. Загальні демографічні втрати України, включно із в’язнями концтаборів, депортованими, евакуйованими та вигнанцями, сягають понад 13 млн. життів. Ці жертви – на совісті як нацистського, так і комуно-большевицького режиму, які однаково зневажали українців та використовували їх як гарматне м’ясо у тій війні. Тому треба припинити святкувати «перемогу», бо це танці на кістках мільйонів загиблих. Тим більше, що справжнє визволення України від окупації розпочалося тільки після відновлення незалежности нашої держави 24 серпня 1991 року», – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер «Свободи» також підкреслив: путінська Росія активно експлуатує антифашистську риторику та перемогу над нацизмом, однак ця перемога є спільною заслугою усіх народів, які входили до складу антигітлерівської коаліції, в тому числі українського народу.

«Антифашистська риторика та перемога над нацизмом є нині фактично обґрунтуванням загарбницької політики Путіна на постсовєцькому просторі, зокрема і в Україні. 9 травня путінські диверсанти планують здійснити на нашій території нові провокації та диверсії, які покликані виправдати російську військову агресію проти України. Мав рацію Вінстон Черчилль, який застерігав, що «фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами».

На моє переконання, нині країни Заходу мають не повторювати помилок, які привели до початку Другої світової війни, та припинити потурання новітньому фашисту Путіну, який марить відновленням совєцької імперії. Закривання очей на московську агресію загрожує новою світовою війною, але в набагато жахливіших формах, оскільки агресор володіє ядерною зброєю, – зазначив Олег Тягнибок. – Подібно як Німеччина після Другої світової війни, Росія має відповісти за порушення міжнародного права, військову агресію, воєнні злочини, злочини проти людяности, в тому числі етнічні чистки, які вже вчинив та продовжує здійснювати фашистський режим Путіна, і сплатити компенсації Україні та всім державам, що стали об’єктами російської агресії».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: