Замовником проведення оцінки нерухомого майна на Озаркевича виступить управління Онищенко

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, замовником проведення оцінки нерухомого майна на вул.Озаркевича, 4, що підлягають відчуженню для суспільних потреб, виступить управління охорони історичного середовища.

Управління охорони історичного середовища після проведення оцінки об’єктів нерухомого майна подасть на розгляд міської ради проект ухвали про відчуження у власника об’єктів нерухомого майна на вул. Озаркевича, 4 для суспільних потреб.

«Рішення прийнято для врегулювання конфліктної ситуації, яка відбулася з приводу початку знесення будівлі їхнім власником на вул. Озаркевича 4. Було прийнято рішення забрати цю будівлю в комунальну власність. Сьогодні ми розпочали процедуру, попередньо узгодивши всі нюанси з теперішнім власником. Управління охорони історичного середовища ми визначили замовником цих робіт. Будемо проводити оцінку будівель, які перейдуть в комунальну власність.

Щоб не витрачати зайві кошти з міського бюджету, в четвер на сесії Львівської міської ради ми будемо пропонувати надати заміну  двох земельних ділянок як вільних ділянок для здійснення будівництва.

Будівлі на вул. Озаркевича перейдуть до комунальної власності і договір оренди земельної ділянки буде підлягати розірванню. Також наголошую на тому, що зараз відбувається судовий процес за позовом ТзОВ «Розвиток нерухомості», з приводу необхідності останніх відновлення будівель, приведення їх до попереднього стану. Також є судовий процес, в якому місто участі не бере, але ми знаємо про нього, - щодо присвоєння чи не присвоєння статусу пам’ятки цим будівлям. Але я думаю, що, власне, цих два судових процеси не перешкодять місту розпочати та закінчити цю процедуру, тому наступний четвер, сподіваємось, буде успішним.

Йдеться про весь комплекс будівель – котельні, гаража, стерилізаційної, складу та інших. Тобто, пропонується взяти у власність весь комплекс», - розповіла начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: