"Правий сектор" вимагає відставки Пайонкевич

Заява «Правого сектора» щодо антиукраїнських провокацій і зради інтересів громади Львова

Відомо, що вчора Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення 9-го травня «антиколорадської» акції, організованої ГО «Ідея нації». Натомість той же орган Феміди дозволив святкування Львівській організації ветеранів України. Прикметно, що це чергове антиукраїнське рішення приймала суддя, яка свого часу намагалась заборонити у Львові Євромайдан. Складається таке враження, що зумисне хотіли «зіткнути лобами» націоналістичні організації із проросійськими, а потім, на догоду путінській пропаганді, звинуватити у екстремізмі саме львівські патріотичні організації.

Ще більше запитань викликає позиція міськвиконкому та конкретно начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич. Не зрозуміло, чому, усвідомлюючи небезпечність наслідків такого рішення адмінсуду, нею не було забезпечено подання апеляційної скарги в інтересах спокою львівської громади.

За нашою інформацією у Львівському апеляційному адмінсуді цілу ніч з 8 на 9 травня готові були розглядати апеляційну скаргу від ЛМР, яка, на жаль, так і не надійшла?! Ми переконані, що пані Пайонкевич як юрист з багаторічним досвідом мала б усвідомлювати всі можливі наслідки протистояння проросійських та націоналістичних сил. Проте головний юрист ЛМР, прикриваючись твердженнями про відсутність суддів у окружному суді та неможливістю здати скаргу, не забила на сполох, не зв’язалась з керівництвом суду, не скликала представників ЗМІ та не довела справу до кінця.

Виникає запитання, чи не свідома це позиція, покликана спричинити безлад у місті, а потім «вказати пальцем» на окремі опозиційні до мерії сили?

Змушені констатувати: у Львові на даний час, поки що все спокійно, зокрема, завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів та громадських активістів, однак, якщо сутичок у Львові уникнути все ж таки не вдасться, то відповідальність за них слід покласти на головного правника ЛМР, в діях якого мали місце або злочинна недбалість, або злий умисел.

«Правий сектор» вважає за необхідне вимагати негайної відставки керівника юридичного управління ЛМР Г. Пайонкевич та притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів адміністративного суду, які приймали провокаційне антиукраїнське рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: