У Львові вшанували ветеранів Великої Вітчизняної війни (фото)

З нагоди відзначення 69-ї річниці Великої Перемоги за доброю традицією, яка вже не один рік шанується у Львові, начальник Львівського гарнізону — начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук відвідав ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону України. Фронтовики зібралися у холі терапевтичного відділення. Серед них полковники у відставці Іван Пилипович Іващенко, Василь Федорович Павлов, підполковник у відставці Михайло Данилович Анісков, майор у відставці Алексейчук Іван Миколайович, мічман у відставці Володимир Ігнатович Монастирський, а також учасники Великої Вітчизняної війни Петро Іванович Костецький, Лідія Іллівна Кокоуліна, Олексій Васильович Дереглазов, Степан Петрович Мартинюк.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук привітав ветеранів зі святом Перемоги над фашизмом і побажав їм здоров’я та наснаги.

— Сьогоднішнє покоління захисників Вітчизни низько вклоняється Вашому подвигу, який Ви, шановні ветерани, здійснили у ті важки й буремні роки страшної, кровопролитної війни, здобуваючи мир і свободу для своїх нащадків, — сказав начальник Львівського гарнізону.

Фронтовики, у свою чергу, подякували генерал-лейтенанту Павлу Ткачуку за квіти та подарунки і велику увагу та турботу до себе з боку військового керівництва Львівщини.

У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону напередодні 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років колектив привітав зі святом ветеранів, які у свій час працювали, чи проходили військову службу у госпіталі.

Захід традиційно розпочав начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда, який із сумом сказав, що з кожним роком ветеранів, які після служби продовжили працювати у медичному закладі стає все менше і менше.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у гітлерівських катівнях і таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду і негараздів і тих, хто не дочекався 69-річниці Перемоги.

Колектив Військово-медичного клінічного центру Західного регіону пам’ятає і шанує своїх ветеранів, а особливо фронтовиків. У цей день не всі змогли прийти на урочистості на їхню честь, хвороби і вік з кожним місяцем дається взнаки. Але ніхто з них не залишився без уваги. Актив військового медичного закладу привітав їх удома. У день Великої Перемоги їх слід називати поіменно — серед них шановані медичні працівники Володимир Кайтанович Песляк, Наталія Яківна Михайлина, Лідія Іванівна Какауліна, Іван Іванович Лисенко, Ілля Петрович Прокоф’єв, Юлія Іванівна Журавльова, Ярослав Михайлович Чайка, Антон Панасович Бумаценко, Давид Миронович Шерман, Марія Іванівна Сичова, Ніна Костянтинівна Степанченко, Ніна Дмитрівна Басатіна, Юлія Дмитрівна Шульгіна.

Підполковник Вадим БАКАЙ,

Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: