Сім'ю кримських татар у Львові обдурили рієлтори (фото)

Сім'ї кримських татар Айваза та Аліє з п'ятьма дітьми львівські рієлтори підшукали житло за 1800 грн, яке не придатне до життя.

Після псевдореферендуму в Криму родина кримських татар переїхала із Нижньогірського району Криму на тимчасове проживання до Львова.  Адже на рідній землі проживати стало вкрай небезпечно. Відтак, залишивши усе: рідних, дім, машину, Айваз Абдурахманов привіз до Львова вагітну дружину та п'ятеро дітей.

Спочатку поселились у санаторії у Великому Любіні, згодом одна львівська сім'я запропонувала оплатити перший місяць в орендованій квартирі. Проте львівські рієлтори, побачивши, що люди не орієнтуються на місцевості і не знають цін обдурили Айваза.

Житло, яке їм запропонували рієлтори в жахливому стані. Проте сім'ю переконали, що з дітьми їм буде не реально знайти собі помешкання. “Хрущівка”, в якій зараз проживають кримські татари не витримує жодних санітарних вимог і фактично не придатна для проживання. Там холодно і сиро, старі вікна, облуплені стіни і підлога, а на стелі обвалюється штукатурка. Замість меблів три “аварійні” канапи і старенький сервант. Вагітній Аліє доводиться прати руками, адже пральної машини немає.

Зіштовхнулись переселенці і з паперовими проблемами. Адже, аби отримувати соціальну допомогу на дітей, їм необхідно зібрати чимало довідок із місця проживання, тобто з Криму. І зробити це вкрай важко.

Проте, навіть, потрапивши в такі складні умови і зіштовхнувшись із купою проблем кримські татари не хочуть повертатися до окупованого Криму, оскільки переконані, що там небезпечно.

Айваз розповів, що днями в Криму жорстоко побили кримського татарина за те, що не хотів продавати свій дім.

“Нас мусульман, окупанти не люблять, не можливо навіть розмовляти на рідній кримсько-татарській мові, алже за це можуть жорстоко побити і такі випадки необноразово були. Скрізь нишпорить ФСБ, не можливо вільно дихати”, - розповів Айваз.

Відтак сім'я кримських татар підшукує собі нове житло і вже планує віддати двох дітей до львівської школи.

6c57493e8a1b83331e8ed51f6632816a  2524a0f882e0fdafd7479741cd226f46 4578cfcb5b0ac4754fb2497a354a0756 99930b65fe363febe584c2ca4018fddd

Галицька правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: