П’ятак провів нараду з питань співфінансування з обласного бюджету проектів, які реалізовують у співпраці з ПРООН

         На нараді, яку 12 травня провів заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак, було обговорено стан співфінансування з обласного бюджету проектів, які реалізуються у Львівській області у рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ».

Учасники наради обговорили стан реалізації Програми мікропроектів місцевого розвитку за одним із напрямків, а саме – відтворення методології проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В цьому напрямку Львівська обласна рада взяла на себе зобов’язання виділити кошти на співфінансування 12 мікропроектів, що мають бути реалізовані у чотирьох районах Львівщини: Золочівському, Дрогобицькому, Радехівському та Сокальському.

Що стосується Сокальського району, то цей район минулого року освоїв кошти, виділені з обласного бюджету на співфінансування трьох мікропроектів, у сумі 34 тис. грн на кожен.

У Радехівському, Сокальському та Золочівському районах минулого року окремі громади не змогли отримати субвенцію з обласного бюджету на реалізацію низки проектів. Відтак громади та керівництво районів повторно звернулися до Львівської обласної ради з проханням дофінансувати мікропроекти у 2014 році. У середньому вартість одного мікропроекту становить від 100 тис. грн до 120 тис. грн.

За підсумками наради заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, з метою швидкої та ефективної реалізації проектів, дав відповідні доручення. Зокрема, управління економічної політики Львівської обласної ради має підготувати уточнений перелік проектів, які необхідно забезпечити фінансуванням, а департамент фінансів Львівської обласної державної адміністрації – проект розпорядження Львівської ОДА про виділення коштів.

Нагадаємо, що у Львівській області на стадії завершення перебуває реалізація проектів ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ». Уже найближчим часом Львівщина зможе претендувати на участь у ІІІ етапі вказаного проекту, який передбачатиме запровадження інноваційних технологій у сфері енергозбереження. Тривалість цієї частини проекту – до 10 жовтня 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: