Зникли матеріали про розстріли на Майдані, - прокуратура

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом укриття злочинів проти активістів Майдану

Внаслідок службової недбалості керівників прокуратури Шевченківського району та районного управління міліції фактично не розслідувались понад 350 фактів заподіяння громадянам тілесних ушкоджень під час подій в центрі столиці 18-20 лютого 2014 року. Такі дані було встановлено під час перевірки, проведеної апаратом прокуратури міста Києва.

Через несумлінне ставлення працівників правоохоронних органів району до виконання своїх службових обов’язків відбулося укриття злочинів від обліку. Місцезнаходження 190 матеріалів цієї категорії, зареєстрованих Шевченківським РУ ГУМВС України в місті Києві, на цей час взагалі не відомо.

Все це завдало істотної шкоди правам та інтересам потерпілих, унеможливило швидке, повне і неупереджене розслідування учинених щодо них злочинів.

«Ми продовжуємо процес самоочищення і люстрації. Правоохоронці мали вносити дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань і проводити слідство. Цього не було зроблено. Це є злочином, за який треба нести відповідальність», - зазначив прокурор м.Києва Микола Герасимюк.

З огляду на це прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження щодо керівників прокуратури та райуправління міліції Шевченківського району міста Києва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням прокуратури міста Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: