У Нагуєвичах відбудеться захід «Величні постаті України – від Кобзаря до Каменяра»

У червні в с.Нагуєвичі Дрогобицького району відбудеться захід Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України, присвячений 200-й річниці від дня народження Т.Шевченка, під назвою: «Величні постаті України – від Кобзаря до Каменяра». Родзинкою цієї події стане виступ Національного академічного заслуженого українського народного хору ім. Григорія Верьовки.

Про це йшлося 13 травня на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех з  президентом Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України, Героєм України, академіком Національної академії наук України Ігорем Юхновським, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Зазначимо, що І.Юхновський звернувся до очільниці Львівщини з проханням щодо сприяння та підтримки в організації згаданого заходу. За його словами, захід вже погоджений з Міністерством культури та Комітетом Верховної Ради України. Очікується також й участь делегацій від Черкаської та Житомирської областей. «Нашою основною метою є вшанування пам’яті Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки та їх ролі у об’єднавчих процесах сучасного українського суспільства», – зазначив Герой України.

Ірина Сех повністю підтримала проведення такого заходу на теренах Львівщини. «Львівська облдержадміністрація максимально сприятиме в організації, адже цей захід повинен стати одним із найвагоміших у культурному житті нашого краю», – наголосила вона.

У підсумку зустрічі сторони домовились напрацювати детальний проект програми святкувань та узгодити його упродовж наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: