Колодій просить керівництво держави спростити процедуру закупівлі паливно-мастильних матеріалів для медичних установ

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій звернувся до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та міністра економічного розвитку і торгівлі України з проханням спростити процедуру закупівлі паливно-мастильних матеріалів для закладів охорони здоров’я, повідомили у прес-службі ЛОДА.

У своєму листі Петро Колодій наголошує на тому, що у зв’язку з важкою фінансово-економічною ситуацією, яка склалась в Україні, та постійним непрогнозованим зростанням ринкової вартості, закупівлі паливно-мастильних матеріалів здебільшого завершуються відміною відкритих торгів чи визнанням їх такими, що не відбулися.

Першопричиною цього, на думку очільника обласної ради, є подання для участі в них менше двох учасників. Іншою причиною відміни торгів є те, що сума, передбачена замовником на фінансування закупівлі необхідної мінімальної кількості пального за ціною найбільш вигідної пропозиції конкурсних торгів, є критично недостатньою.

«Такий стан справ призводить до того, що заклади охорони здоров’я не мають можливості придбати рідинне паливо, газ та мастильні олії, що унеможливлює надання повної як невідкладної ургентної, так і планової медичної допомоги населенню», – йдеться у листі.

Отож, голова Львівської обласної ради звернувся до Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з проханням ініціювати зміни до ЗУ «Про здійснення державних закупівель» у частині внесення до переліку предметів закупівлі, на які не поширюється дія Закону, паливно-мастильних матеріалів для закладів охорони здоров’я. Натомість придбання здійснюватиметься відповідно до порядку, визначеного уповноваженим органом на момент укладання договору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: