«Музика поезії» Валентина Сильвестрова лунатиме у Львові

18 травня о 17:00 годині у приміщенні Палацу Потоцьких відбудеться концерт композитора Валентина Сильвестрова під назвою «Музика поезії». Захід відбудеться за підтримки Львівської міської ради та Мистецької фундації «Наше». Вхід на концерт – безкоштовний, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Валентина Сильвестрова називають композитором, що відкрив у музиці новий всесвіт, найменші часточки якого відчуваєш душею. Він розпочинав свій творчий шлях як авангардист, з часом повернувся до своєрідного природного консерватизму.

Твори Валентина Сильвестрова, що звучатимуть у Палаці Потоцьких у Львові, – це камерна музика, а також композиції на вірші класиків літератури, зокрема: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Володимира Свідзинського, Омара Хаяма (в українському перекладі), Осипа Мандельштама та Бориса Пастернака. Концерт не випадково має назву «Музика поезії», адже композиції, що звучатимуть, – це мова літератури, перекладена на мову музики», - розповіли організатори.

Твори композитора виконуватимуть: Інна Галатенко (сопрано), Богдана Півненко (скрипка) та Олег Безбородько (фортепіано). Сценографія – Зінаїди Ліхачевої.

Організатори також зазначили, що те, що концерт відбудеться 18 травня – у Міжнародний день музеїв та день, коли Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій – є символічним.

Вхід на концерт відомого композитора Валентина Сильвестрова – вільний.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: