На Прикарпатті стався теракт

За попередніми даними, і пошкодження на газопроводі Уренгой – Помари –Ужгород в 55 атмосфер, і подальшій вибух на розташованому неподалік газопроводі, через який газ з Богородчанського підземного сховища газу подавався на компресорну станцію, розташовану у Долині, є добре зорганізованим терористичним актом.

Почнемо з того, що пошкодження магістрального газопроводу сталося внаслідок дії зовні. Про це свідчать доволі велика вм’ятина на зовнішній стороні труби і отвір, ніби від дії якогось вибухового пристрою.

Через кілька годин, коли на місце аварії прибула велика група фахівців, аби виправити ситуацію з цим пошкодженням, в тридцяти метрах від них пролунав другий потужний вибух. Цікаво, що при цьому шкоди газопроводу місцевого значення практично не було нанесено. Вибухова хвиля спрямовувалася у бік людей, які усували попереднє пошкодження. На щастя, ніхто з них не постраждав. На місці події було знайдено фрагменти вибухового пристрою, який керувався дистанційно.

З цього приводу прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом, який в Кримінальному кодексі кваліфікується як терористичний акт. Усі газопроводи на території Прикарпаття взяти під посилену охорону відповідними структурами.

Франківчани

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: