Цими вихідними молодь йтиме на ХХІ Міжнародну молодіжну пішу прощу «Львів – Унів» (фото, відео, аудіо)

З нагоди свята чудотворної ікони Унівської Богородиці, 16-18 травня відбудеться ХХІ Міжнародна молодіжна піша проща «Львів – Унів». Тема прощі «Перебувайте у моїй любові» (Йо. 15.9). Організатори очікують 1 тис. прочан, повідомила прес-служба ЛМР.

Цьогоріч проща розпочнеться Божественною Літургією о 7.00 год. в храмі Арх. Михаїла, що на вул. Винниченка у Львові. Одразу після Служби всі учасники записуються до груп і формують колону. Початок руху прощі о 8:30 год. Дорога пролягатиме через: м. Львів – с. Підбірці – с. Миклашів – с. Нижня Білка – с. Заставне – м. Глиняни – с. Якторів – с. Унів.

В святу обитель паломники прибудуть 17 травня ввечері. Тоді ж відбудуться нічні чування, які триватимуть до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід зі свічками на Чернечу гору. В неділю, 18 травня, проща закінчиться Архиєрейською Літургією та повним відпустом. Колону супроводжуватиме медичний персонал, МВС та велогрупа.

«Проща – це зусилля, коли християнин виходить із зони свого комфорту. Це маршрут – вихід з середовища, яке його не задовольняє: сім’я, родина, в якій часами виникає непорозуміння, чи робота, яка, можливо, не дає простору для розвитку. Тоді існує потреба вийти та шукати світла та натхнення, щоб духовно себе відновити.

Ісус з апостолами часто перебуває в дорозі – прямує в Єрусалим чи йде Галилеєю. Просто йде. Таким чином показує, що, стоячи на місці, людина нічого не знайде та не осягне. Усе застояне може бути глибоко викривлене гріховністю, і в ньому не можна віднайти себе», - роздумує отець-студит Пантелеймон, духівник прощі «Львів-Унів 2014».

«Наша проща є структурованою, буде складатися з 30-35 груп. Кожну групу координуватиме аніматор. Аніматори попередньо проходять тренінги з психологами, медиками, вивчають духовну програму прощі, щоб бути компетентними у всіх запитаннях. Під час прощі ми матимемо медичний, психологічний супровід. Технічна група відповідальна за поселення людей, харчування, перевезення речей. Є у нас і велогрупа – спільнота «Добрий Пастир». Слід наголосити, що людина, яка йде у прощу, повинна бути до неї готовою: має мати намет, килимок, спальник, зручне взуття, дощовик, теплі речі. Треба бути готовим, що ми ночуватимемо або в наметах, або в школі.

Наголошуємо, що треба приходити вчасно на прощу, оскільки затримання руху колони може призвести до неможливості виконання програми. Тому просимо усіх прийти о 07.00 год. до Храму Михайла, а о 08.30 год. ми вже будемо вирушати», - запросив Богдан Манько, голова оргкомітету прощі.

«Маршрут прощі поділений таким чином, що наші духовні отці матимуть три зустрічі, бесіди на тему перебування у любові. Цього року вперше буде радіоточка, коли кожна людина зможе підійти до мікрофона, висловити своє намірення чи просто подякувати», - додала голова Львівського обласного товариства українських студентів-католиків «Обнова» Наталія Козопас.

Для тих прочан, які не зможуть бути в п’ятницю, та все ж мають велике бажання доєднатись до прощі, передбачено автобуси, які виїжджатимуть зі Львова в суботу та неділю. Контактний телефон: 097 47 32 782 – Тарас.

На прощу необхідно взяти: намет, спальник, каремат (килимок), дощовик, змінне взуття, теплий одяг. У рюкзак бажано покласти також Святе Письмо, вервицю, ліхтарик, панамку, необхідні медикаменти, ложку, миску і горнятко. Важкі речі буде везти автомобіль.

Благодійний внесок: 30 грн. Є можливість повернутися з Унева до Львова автобусом, квиток якого 25 грн.

Контактні телефони: 067 94 40 250 –  Віра (реєстрація); 097 18 66 084 – Богдан.

Організовують прощу: братія Святоуспенської Унівської Лаври, ЛО ТУСК «Обнова», ГО «УМХ», Комісія у справах молоді УГКЦ, Молодіжна комісія ЛА, Комісія мирян ЛА; молодіжні спільноти: «Добрий Пастир», «Діти світла», «Юрська молодь»; Львівська духовна семінарія Святого Духа, САД, Аніматори ВІО, молодіжний сайт «ДивенСвіт», ХРАМ, ГСПО «Тризуб ім. С. Бандери», Мальтійська служба, Фонд «Разом для молоді», за сприяння управління внутрішньої політики ЛМР.

Для журналістів є можливість поїхати транспортом у п’ятницю, 16 травня, у Глиняни, де ночуватимуть прочани. А також у суботу, 17 травня, безпосередньо до Унева. Реєстрація журналістів за тел.: 096 711 68 98 – Ірина. Зголошуватись можна до вівторка, 13 травня.

«В умовах житейської бурі, що лютує в Україні, проща покликана допомогти всім нам зберегти людську гідність, примножити віру в Бога, надію на визволення від зла та любов до ближнього. Зможемо спільно просити в Бога та Пресвятої Богородиці єдності сердець, миру та міцної віри», - так організатори прощі запрошують молодь та всіх охочих у мандрівку в пошуках Божої любові.

проща2 проща3 проща4 проща5 проща6

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: