У ЛНУ ім. Івана Франка відкриють Інформаційний центр Європейського Союзу

У Львові сьогодні представлять скандальну виставу на основі подій в Україні
Вже сьогодні у Львові представлять скандальну виставу на основі подій в Україні. Про це під час прес-конференції розповів російський поет Андрій Орлов Орлуша, інформує Дивись.Інфо.

16 травня 2014 року о 14.00 у Дзеркальній залі Львівському національному університеті імені Івана Франка відбудеться церемонія відкриття Інформаційного центру Європейського Союзу, основною метою діяльності  якого є поширення інформації про ЄС та його політику, надання допомоги університетам і дослідницьким центрам у навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції, а також сприяння участі студентів у дебатах з європейських питань.

14.00 – 15.00 у Дзеркальній залі відбуватиметься урочиста академія, участь у якій візьмуть в.о. Ректора Університету Василь Височанський, Перший Радник, Керівник відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Хосе Роман Леон Лора, голова Львівської обласної адміністрації Ірина Сех, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк.

15.15 – 16.00 на факультеті міжнародних відносин (ауд. 202) - урочисте відкриття Центру, огляд приміщень та обговорення перспектив його функціонування. Під час обговорення передбачено час для спілкування з представниками ЗМІ.

16.00 – 17.30  у конференц-залі факультету міжнародних відносин розпочнеться панельна дискусія на тему: «Програми підтримки України на шляху проведення структурних реформ в умовах підписання Угоди про асоціацію».

Перші центри європейської документації були створені ще 1963 року. Тепер в світі діє понад 600 таких центрів, відкритих здебільшого при університетах, національних бібліотеках і дослідницьких центрах.

Сьогодні в Україні функціонує 16 інформаційних центрів ЄС. Вони розташовані у вищих навчальних закладах 13 міст України: Дніпропетровськ, Київ, Луцьк, Севастополь, Сімферополь, Тернопіль, Харків, Херсон, Чернівці, Суми, Одеса, Донецьк, Біла Церква та Вінниця. Всі інформаційні центри Європейського Союзу мають широкий вибір публікацій і матеріалів офіційних установ Європейського Союзу, а також періодичних видань, журналів ЄС та інших документів, що стосуються діяльності ЄС, життя та соціальних стандартів, освіти в країнах ЄС, питань співпраці України та ЄС.

В інформаційних центрах також можна скористатися можливістю доступу до електронних баз даних, які містять офіційні документи, прийняті Європейською Комісією, Європейським Парламентом та іншими установами ЄС.

Крім того, на базі інформаційних центрів ЄС регулярно проводять інформаційні заходи для студентів і викладачів з найбільш актуальних питань щодо діяльності Європейського Союзу, його відносин з Україною, презентації освітніх програм ЄС для студентів і молодих науковців. Користуватись матеріалами Центрів можуть усі охочі. Представники інформаційних центрів ЄС нададуть всю необхідну допомогу в пошуку матеріалів і наданні необхідної інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: