У Садового похвалились привабливістю для інвестицій

Цьогоріч Львів очолив Рейтинг інвестиційної привабливості регіонів, опублікований у квітні Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Місто та регіон було визнано найбільш сприятливими для ведення бізнесу та капіталовкладень. Торік ми були другі – після Харківщини.

Індекс інвестиційної привабливості Львівщини складає 1,601, що на 0,1-0,15 вищий, ніж в областей, що знаходяться на другому і третьому місцях – Івано-Франківської (1,478) та Одеської (1,459).

Як зазначили в департаменті економічної політики ЛМР, визначення позицій у рейтингу відбувалось з допомогою виділення конкурентних переваг та перешкод областей у залученні іноземних коштів. Зокрема, серед переваг Львова – кваліфіковані працівники, вигідне географічне розташування, розвинений споживчий ринок та багато історична спадщина. Серед перешкод – високий рівень конкуренції, низький попит на продукцію та брак оборотних коштів.

Також було визначено сильні та слабкі сторони, можливості та загрози інвестиційного потенціалу регіону. Зокрема, існує можливість підписання угоди з ЄС та впровадження управління фінансами на рівні області, зменшення частки податкових надходжень, що спрямовуються в центральний бюджет та інше. Загрозу ж складають часта зміна законодавства, а також конфлікт між законодавчою та виконавчою гілками влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: