На Львівщині уже зафіксовано 150 випадків порушення правил агітації

5 травня 2014 року у Львові Громадянська мережа ОПОРА та Комітет виборців України  презентували  просвітницьку кампанію для виборців та членів комісій на позачергових виборах Президента України, призначених на 25 травня 2014 року. 

Під час презентації учасникам було представлено можливості для підвищення обізнаності виборців щодо їх виборчих прав, виборчих процедур, механізмів реалізації та захисту виборчих прав, а також механізмів та можливостей для виборців брати участь у виборчому процесі.

Виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська розповіла про інструменти для навчання членів дільничних виборчих комісій. Для цього за підтримки координатора офісу ОБСЄ було розроблено спеціальну онлайн-систему – «Виборком». З додатковими навчальними матеріалами та вебінарами для членів комісій та спостерігачів можна також ознайомитися на веб-ресурсі КВУ – «Вибори в Україні». Серед ефективних інструментів допомоги членам комісій, спостерігачам та виборцям – гаряча телефонна лінія. Зателефонувавши на номери 044 425-21-66, 425-23-01 та 425-37-20, можна отримати кваліфіковану юридичну консультацію щодо норм виборчого законодавства.

З початком виборчої кампанії Комітет виборців України популяризує базу волонтерів, які виявили бажання працювати у складі комісій. Таким чином, за ініціативи організації створено кадровий резерв для формування виборчих комісій, а представники партій та виборчих штабів могли отримати базу даних волонтерів у відповідному регіоні та залучати їх до роботи.

Громадянська мережа ОПОРА проводить інформаційну кампанію серед виборців спільно з Громадським телебаченням. Щонеділі о 19:10 в ефірі Громадського та Першого національного транслюється програма «Перед вибором». Окрім цього, організація розробила інформаційні ролики щодо процедури зміни місця голосування та перебігу дня голосування.

Вже традиційно ОПОРА збирає інформацію про виявлені порушення та наносить їх на інтерактивну мапу порушень. «Наразі зафіксовано близько 150 випадків, що стосуються порушення правил ведення агітації, недотримання комісіями законодавчих норм тощо», – зауважує Ірина Швець, член координаційної ради Львівського представництва Громадянської мережі ОПОРА. Паралельно працює навчальна платформа для громадських спостерігачів, де можна ознайомитися з своїми правами та обов’язками, протестувати знання виборчого законодавства, завантажити зразки скарг, актів та заяв. Цього року ОПОРА залучить до моніторингу дня виборів 3 000 спостерігачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: