Настав час провести реформи, - Колодій

         Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, депутати Львівської обласної ради Микола Кадикало та Богдан Піх взяли участь у роботі Круглого столу на тему: «Революція гідності і трансформація правоохоронної системи в Україні», який відбувся 15 травня у Будинку науки та культури Львівської залізниці.

У роботі Круглого столу взяли участь керівники правоохоронних органів, представники низки правничих та наукових осередків, а також почесний гість – екс-керівник поліції Підкарпатського воєводства Польщі, доктор наук генерал Юзеф Єдинак.

У рамках цього заходу, який організувало Львівське відділення Міжнародної поліцейської асоціації, обговорили проблеми правоохоронних органів України та пріоритетність реформування цілої системи у контексті сучасних політичних процесів.

Після тривалої дискусії, підводячи підсумки, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: «Після великих випробувань український народ хоче збудувати нове суспільство. Єдиним ефективним інструментом, єдиним дієвим механізмом для цього є реформи. Як неодноразово наголошувалось, реформа правоохоронної системи в Україні не може відбутися без реформи в Україні в цілому – реформи влади, реформи бюджетної сфери та низки інших важливих реформ. Сьогоднішній круглий стіл є свідченням того, що українське суспільство прагне якісних змін в державі».

Очільник обласної ради запропонував за підсумками засідання круглого столу підготувати до Міністерства внутрішніх справ України звернення з пропозицією провести такий круглий стіл в самому Міністерстві, а також – сформувати відповідну координаційну раду з числа ветеранів правоохоронної служби, які б могли надати фахові пропозиції щодо проведення реформи.

Як зауважив голова обласної ради: «Чимало функцій, які зараз виконують правоохоронці, могли б перебрати муніципальні дружини. Під час Революції Гідності, коли почалися безчинства в містах і селах Львівщини, ми побачили, що саме громадськість за координацією Львівської обласної ради взяла на себе роль охоронця правопорядку».

Також Петро Колодій наголосив: «Ми пам’ятаємо 90-ті роки і пам’ятаємо, як ми прагнули змін в державі. Пам’ятаємо 2004-ий рік, коли ми прагнули реформування системи. Сьогодні ми повинні зробити все для того, щоб не повторити помилок 90-х і 2004-го років, а натомість змінити наше з вами життя. Сьогодні суспільство контролює ці процеси, а тому, я впевнений,  ми проведемо ці ефективні реформи».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: