Наступного тижня в УКУ дискутуватимуть про місцеве самоврядування

22 травня Фундація менеджерських ініціатив м. Люблін у конференц-залі головного корпусу Українського католицького університету (вул. Свєнціцького, 17) проведе дискусію на теми місцевого самоврядування. Дискусія триватиме з 10.00 до 14.00 год.

В дискусії візьмуть участь:

  • Андрій Москаленко, директор департаменту «Адміністрація міського голови»;
  • Богдан Панкевич, голова ГО «Українська Галицька Асамблея», почесний консул Нідерландів у Львові;
  • Галина Бордун, начальник відділу кадрів Львівської міської ради;
  • Кшиштоф Лонтка, директор Управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Люблін. Працював при запровадженні системи управління якістю ISO 2001-2009 у адміністрації Любліна. Активний українофіл. Розвиває співробітництво з українськими містами-партнерами.
  • Богдан Юрчук, Фонд менеджерських ініціатив м. Люблін.

Модеруватиме дискусію Остап Процик, голова ГО «Львівський медіафорум», радник міського голови Львова з питань інформаційної політики, журналіст.

Дебати матимуть відкритий характер. Метою дебатів буде популяризація механізмів ототожнення мешканців з місцевим самоврядуванням. Водночас, під час зустрічі обговорюватиметься функціонування місцевого самоврядування в Європейському Союзі та можливість застосування досвіду Польщі в реформуванні місцевого самоврядування в Україні.

До участі в заході запрошуються представники місцевого самоврядування, наукової і культурної сфер, громадських організацій, мас-медіа та мешканці, які зацікавлені участю у процесі прийняття рішень про місцеві справи.

Зареєструватися для участі можна за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1pHSk0il-f-uNGKnwiKnl7vCEnJooBxqjIDKNg_hzfUI/edit

Дискусія складатиметься з 2 частин. У першій запрошені представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій з Польщі та України представлять пропозиції змін у напрямку відновлення довіри громадян до самоврядування за допомогою підвищення ефективності його роботи, організаційної оптимізації, прозорості функціонування та впровадження механізмів суспільної участі. У другій, дискусійній частині дебатів, учасники будуть подавати свої очікування від місцевого самоврядування. Для того, щоб зустріч мала конструктивний характер, модератори створять каталог ключових проблем і можливостей їх вирішення.

За результатами дискусії будуть сформульовані пропозиції покращення роботи муніципалітету, що лежать в межах законодавчих, фінансових та територіальних компетенцій самоврядування.

Інформація про подію оновлюється на сторінці в Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/686459474750079/?ref_dashboard_filter=upcoming.

 Довідка

Заходи відбуваються в рамках проекту «Польський досвід системних змін. Практичні імплікації для України», який фінансується коштами Фундації Міжнародної Солідарності, в рамках програми польської співпраці для розвитку Міністерства Закордонних Справ РП.

Метою проекту є опрацювання основ для системних розв’язань у трьох ключових сферах: самоврядування, економіка і громадянська сфера. Проект буде реалізовуватись у 8 містах України (Дніпропетровськ, Львів, Луцьк, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Вінниця). Період реалізації проекту: 1.04.2014 - 30.11.2014.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: